Ekonomi

Asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

30 Mayıs 2023 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 145 kez okunmuştur

Asgari ücret ne kadar olacak?
Asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücrete ara  zam açıklamalarının ardından gözler yeniden asgari ücrete çevrildi. Peki asgari ücrete ne kadar zam olacak? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş tahminini açıkladı.

İŞTE ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYECEK İKİ KRİTER

Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret tahminlerimizde iki kriterin belirleyeceği olacağını söylemiştik. Bunlardan birincisi ve en önemlisi haziran sonunda açıklanacak olan enflasyon oranları, ikincisi ise döviz kurlarının haziran sonunda alacağı durum. Bu iki durum temmuz başında asgari ücretin belirlenmesinde en önemli unsur olacaktır. Şu an için bunu öngörebilmek çok imkan dahilinde olmasa da döviz kurunun 22 TL civarında kalması ve enflasyonun da ilk aylarda açıklanan oranda kalması halinde 10 bin 500, 11 bin TL bandında yeni asgari ücretin belirleneceğini düşünüyoruz. Dövizde 22 TL bandı kırılır, o zaman 12 bin TL, 12 bin 500 TL rakamı telaffuz edilecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑