Siyaset

Balıkçı, “Yönetmeliklerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar”

Körfez’de inşaat yapan müteahhitlerin ve çalışanların yolları gelişigüzel kapatmaları, işgal etmeleri tepkilere neden olurken, CHP Körfez Belediye Başkan aday adayı ve eski Belediye Meclis Üyesi Tayfun Balıkçı bu konudaki yönetmeliklerin uygulanmadığ

19 Aralık 2023 Saat: 10:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 116 kez okunmuştur

Balıkçı, “Yönetmeliklerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar”
Balıkçı, “Yönetmeliklerden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar”

 Körfez Güney Mahallesi Hicret Caddesi’nde inşaat yapan bir müteahhit çalışanları, yolun ortasına harç makinası koyup, kum döktüler. Bu da yetmezmiş gibi caddeyi minibüsle kapattılar. Yalnızca kısa süreli olarak bunu yaptıklarını söyleseler de bir mahallede, caddenin keyfi olarak trafiğe kapatılması tepkilere neden oldu. Yine aynı mahallede benzeri manzaraların olduğunu söyleyen vatandaşlar yollara dökülen kum ve demirlerle asfaltın işgal edildiğini, güvenlik önlemleri alınmadığını söylediler.

ÇEŞİT ÇEŞİT ŞİKAYET 

Tayfun Balıkçı, gelen resimler ve şikayetler üzerine konuyu inceleyerek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Belediye Emir ve Yasaklar Uygulama Yönetmeliği’nin Nizam intizamla ilgili emir ve yasaklar ile ilgili 7. Maddesi ğ) İmar Kanunu’nda bahsi geçen her türlü yapıları ve tamirleri Belediyeden ruhsat almadan veya alınan ruhsatnameye aykırı olarak yapmak veya yaptırmak. Yollar ve meydanlar üzerinde yapılan inşaat, inşaat tamir işlemleri ve yıkım işlemlerini tahta perde çevirmeden yapmak, toz çıkarmak, moloz vs. düşmesine meydan vermek, yollardaki ağaçlar ve mecralara, yeraltındaki ve havadaki nakil hatlarına zarar vermek, inşaat malzemelerini sokaklarda işlemek, kum kireç vb. şeyleri doğrudan inşaat alanına dökmemek . 

Yukarıdaki yönetmelik maddelerinden de anlaşılacağı üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi bu yönetmelik ve belediye kanunlarından haberi yokmuş gibi davranmaktadır” dedi.

Balıkçı, yalnızca aday olmak, seçilip makama oturmanın önemli olmadığını, belediye yasalarının da çok iyi bilinmesi, ilçenin bu şekilde yönetilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑