Güncel

Çeker: Bahşiş mi veriyorsunuz?

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bakanı Koca’nın Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, “ Sözünüzü lütfen yerine getirin” diyerek tepkisini dile getirdi.

8 Eylül 2021 Saat: 13:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 311 kez okunmuştur

Çeker: Bahşiş mi veriyorsunuz?
Çeker: Bahşiş mi veriyorsunuz?

Türkiye Kam-Sen Denetleme Kurulu Üyesi ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade etti. Başkan Çeker, pandemi başlaması ile birlikte sağlık çalışanlarının tümünün can siper hane çalışmalara imza attıklarını ve hiçbir maddi değerin onların hizmetlerinin karşılığı olmadığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının pandemi sonrasında her verilen vaatte sükûtu hayale uğradığını belirtti.  Başkan Çeker Kandıra İlçesindeki ASM’lerde görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarını ziyaret ederek gelişmeleri anlattı.

EK ÖDEME LAFTA KALDI

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Çeker, “ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan hekimlere 3000 TL, aile sağlığı çalışanlarına ise 800 TL ek ödeme verileceğini ifade etti. Ardından genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgede ise  Aile Hekimlerimize 3000 TL, Aile Sağlığı Çalışanlarına ise 1500 TL verileceği açıklandı. ASM çalışanlarına ilave ücret ödeneceğini açıklaması bizleri mutlu etmiştir. Ancak maalesef dağ yine fare doğurdu. Covit salgını nedeni ile yapılacak ilave ödemelerin nasıl yapılacağına dair yazı 30.07.2021 tarihinde yayınlandı.  Yayınlanan yazı adeta ASM Çalışanlarına adeta ilave ödemeyi vermemek üzere hazırlanmıştır.” dedi.

3000 DEĞİL 200 TL

Başkan Çeker, “ Aile Sağlığı Merkezlerimiz vatandaşlarımızın ilk müracaat ettikleri sağlık kuruluşlarıdır. Normal hasta muayenelerinin yanı sıra covid aşıları yapan sağlık çalışanlarımıza bir nebze olsun destek olmak yerine adeta çalıştıkları için cezalandırılmalarını anlamış değiliz. Bankamatiğe gittiklerinde bırakın 3 bin TL’yi, 200 TL veya 300 TL ek ödeme ile karşılaşırken, kimisine ise izinde olduğu gerekçesiyle hiç para yatırılmamış. ASM çalışanları bu durum karşısında önce şok olmuşlar, sonrasında da kendilerine söz verenlerin verdikleri sözleri yerine getirmeme alışkanlıkları olduğu içinde gülüp geçmişlerdir. Sayın Sağlık Bakanı Sağlık çalışanlarımızın hakkını verin” dedi.

BALKONDAN ALKIŞ

Başkan Çeker son olarak, “ ASM çalışanları yıllık izine çıkarken sistem aksamasın hasta mağdur olmasın kendi yerlerine bakacak personelde bırakmışlar. Dolayısıyla sistemde bir aksama olmamış. İzinde olan personele ilave ücret ödenmediği gibi izinde iken yerlerine bakan personele de ilave ücret ödenmeyerek çalışanlar mağdur ediliyor. Anlayacağınız Sağlık Bakanlığı yetkilileri vatandaşa balkondan alkışlatırken, kendileri ise vaatlerle günü geçirmek derdindeler. Bu adaletsizliğin biran evvel giderilmesi gerekiyor. İzinde olmayan ASM çalışanları da açıklanan ücretleri tam almıyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Biran evvel fedakârlıkların karşılıkları verilmesini istiyoruz. Bahşiş değil, hak ettikleri ücretlerin verilmesini talep ediyoruz” dedi.

160 AŞI’YA 200 TL

Türk Sağlık-Sen Başkanı Ömer Çeker son yapılan Aile Hekimliğinde ilave ödeme yönetmeliğindeki haksızlıkları dile getirmeye devam ederek, “30 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe sokulan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yazısına baktığınızda 11 kriter belirlendiğini görüyoruz. Bu kriterlere göre hiç kimsenin açıklanan parayı alması mümkün değil. Bu kriterleri hazırlayanlar ASM çalışanları ilave  ödeme almaması için büyük çaba sarf etmişler. Günde 150 -160 aşı yapan bir arkadaşımıza 200 TL, Aile Hekimine 150 TL.  yatırılmıştır. Vatandaşların bir kısmı ASM yerine aşılarını hastanelerde yaptırmaktadırlar.  Bu nedenle ASM çalışanlarına ödenmesi gereken ilave ödeme t ödenmemektedir. Böyle komik bir şey olur mu? Bazı bölgelerde aşı karşıtlığı çok fazla olduğu için nüfus aşılamaya gelmiyor bunda ASM çalışanın sucu ne, yetkililer aşı karşıtlarının cezasını ASM çalışanlarından çıkarmaya çalışmışlar. Dedi.

ÇALIŞANLARI DEMORİLİZE ETMEKTE

Başkan Çeker “ASM görev yapan çalışanlara İlave ödemelerdeki  dağıtımın adaletsiz olması ve dağıtım kriterleri belirlenirken  ilave ödemenin çalışana verilmemesi üzerine hazırlanması, Bakanın açıklamış olduğu rakamın ASM çalışanlarına ödenmemesi, Farklı tutarlarda ödenmesi çalışma barışını bozduğu gibi çalışanları demorilize etmekte, ruhen ve bedenen yıpratmaktadır. Sayın Bakandan ASM çalışanlarının sesine kulan verin İlave ödeme düzenlemişini tekrar gözden geçirin. Çalışanların hak ettiği İlave Ödemeleri hiçbir kritere bağlamadan açıkladığınız rakamlar üzerinden ödeyin” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑