Siyaset

CHP Darıca’da kriz çıktı

CHP PM’den Darıca adayı olarak Saide Arslan Çalışkan’ın çıkmasından sonra 2019’da aday olan ve ciddi oy alan Yakup Törk, zehir zemberek bir açıklama yaptı.

22 Aralık 2023 Saat: 16:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 73 kez okunmuştur

CHP Darıca’da kriz çıktı
CHP Darıca’da kriz çıktı
“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ AÇIKLADILAR”

Yakup Törk, CHP’nin Darıca Belediye Başkan adayı olarak Saide Arslan Çalışkan’ı göstermesine tepki gösterdi. Saide Arslan Çalışkan’ı Gebze’den ‘ithal’ edilen aday olarak tanımlayan Törk, şu açıklamada bulundu: “21 Aralık Perşembe günü Kocaeli de CHP’nin 3 ilçede belediye başkan adayları belirlendi. Karamürsel ve Kartepe’de tek adaylı olması ve tartışma olmaması sebebiyle açıklanması beklenen bir durumdu. Ancak Darıca’da Kocaeli’nin diğer ilçeleri gibi birden fazla aday adayı olmasına rağmen adeta yangından mal kaçırır gibi Gebze’den ithal edilen Çayırova’da oturan bir aday belirlenmiştir.

2019 MÜCADELİMİZ YOK SAYILDI

Darıca ilçe başkanı, bazı il yöneticileri ve partideki işbirlikçileri tarafından genel merkez adeta ablukaya alınmıştır ve maalesef yalan yanlış bilgilerle yanıltılarak kaosa ortak edilmiştir. Darıca’da sanki aday konusunda tam mutabakat varmış gibi yanlış bilgilerle bu atama yaptırılmıştır. 2019 Yılında yaptığımız mücadele ve sonuçlar yok sayılmış emek veren binlerce Darıcalı görmezden gelinmiştir.

İL BAŞKANI VE VEKİLLERİN GÖRÜŞLERİ ALINMADI

İl başkanımız ve Milletvekillerimizin görüşlerini almadan ve onları sürecin dışında tutarak adeta Büyük Kurultayın intikamı alınmıştır. Bölgemize aday belirlemek için gelen milletvekillerinin raporu dikkate alınmış mıdır? Genel merkezin açıkladığı aday belirleme yöntemlerinin hangi kriterine göre Darıca adayının belirlendiğinin açıklanmasını talep ediyorum. Bu oyunu planlayanlar Darıca’ya halkta karşılığı olmayan bir adayı direterek; partimize oy verenler başta olmak üzere AKP den kurtulmak isteyen binlerce Darıcalı’yı hayal kırıklığına uğratmış ve iktidar hevesini maalesef kursağında bırakmıştır.

“KURULTAYDAKİ KİRLİ PAZARLIĞIN SONUCU”

Kurultayda yapılan kirli pazarlığın neticesi olarak Darıca’mız AKP’ye 5 yıl daha adeta hediye edilmiştir. Dar siyasi hesaplar, kişisel çıkarlar ile 5-6 meclis üyesi yazmak uğruna Darıca’nın koca 5 yılı heba edilmiştir. Darıca da bize inananlar, bu kentin çocukları, gençleri ve samimi hiçbir bireyi bu kirli oyunun içinde olmayacaktır. Kaybetmeye dayalı bu süreci asla kabul etmeyeceğim.

BU SÜRECİN İÇİNDE OLMAYACAĞIM

Sizlere söz verdiğim gibi hiçbir zaman inanmadığım bir sürecin içinde olmayacağım.
Darıca’nın geleceğine ve umuduna ihanet edenler 31 Martta hezimeti yaşayacak ve bunun siyasi bedelini ödeyeceklerdir. Darıcalı’nın iyi gününde, kötü gününde yanında olmaya devam edeceğim. Gençlerin, çocuklarımızın, kadınlarımızın umudu olarak sizinle komşu olmaya derdinizle dertlenmeye devam edeceğim. Sizlerin bu desteği olduğu sürece Söz söylemeye devam edecek Darıca’yı ve Darıcalının sorunlarını anlatmaktan vazgeçmeyeceğim.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑