Güncel

CHP’den Körfez Belediyesi’ne yolsuzluk iddiası…

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı 2016 yılında Körfez Belediyesi tarafından faturalandırılarak ödeme yapılmasına rağmen yapım işi gerçekleşmeyen renkli asfalt çalışmasına ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Yıldızlı "Faturası var kendisi y

9 Eylül 2021 Saat: 15:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 354 kez okunmuştur

CHP’den Körfez Belediyesi’ne yolsuzluk iddiası…
CHP’den Körfez Belediyesi’ne yolsuzluk iddiası…

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve CHP Körfez Belediye Meclis üyesi Erkan Uygun 2016 yılında dönemin Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran tarafından başlatılan ve faturalandırılarak ödeme yapılmasına rağmen yapımı hala gerçekleşmeyen renkli asfalt çalışması ilişkin açıklamalarda bulundular.

"KÖRFEZ'DE RENKLİ ASFALT GÖRDÜNÜZ MÜ"

Harun Özgür Yıldızlı, “Bugün partimizin yıldönümü. Atatürk'ün önemli bir sözü vardır benim önemli iki eserim var Biri Türkiye Cumhuriyeti birisi de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bugünde güzel şeyler konuşmak isterdik ama maalesef körfez de yaşanan bir olay var. Kocaeli'nin Körfez ilçesinde renkli asfalt gördünüz mü. Faturası var kendi yok. Belediye meclis üyemiz bu konuyu mecliste soruyor. Belediye başkanına bir sor dedik. Cevap, "belediye renkli asfalt çalışması yaptı ancak başarılı olamadı sonra vazgeçildi. Müfettiş geldi inceledi. Şu an bir açıklama yok. Birileri hata yapmışsa cezalarını çeker. Ben de sonucu merak ediyorum" demiştir. 2020 Mart ayında 2021 Ağustos ayına kadar renkli asfalt ayına kadar bilgi alamayan Erkan Uygun meclise yazılı soru önergesi verdi. Bir de yazılı alalım dedik cevabını. Cevap olarak bize, Ticari sır denildi" diye konuştu.

"BELEDİYE KAMU KURULUŞUDUR"

Harun Özgür Yıldızlı sözlerine şöyle devam etti, “Benim meclis üyem sordu öğrenemedi. Yüksek sesle bir daha soralım. Renkli asfalt nerede. Konuya dair Körfez Belediye Başkanından ya da Büyükşehir belediyesinden cevap bekliyorum. 17 ay sorulan renkli asfaltı sorduğumuzda verilen cevap ticari sır. Belediye kamu kuruluşudur. Tüzel kişi değildir. Belediye içinde nasıl ticari sırdan bahsediyorsunuz öğrenmek istiyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı söylemek istiyorum" dedi.

"3 MİLYON 550 BİN 800 LİRA PARA ÖDENMİŞTİR"

Başkan Yıldızlı'nın ardından söz alan Körfez Belediyesi Meclis üyesi Erkan Uygun, "23.03.2016 da İsmail Baran açıklama yapıyor renkli asfalt ile ilgili. 2016 da İsmail Baran vahiy geliyor heralde renkli asfalt çalışması yapmak istiyor. Bunu mecliste sorduk. Ama bize cevap olarak ticari sır denildi.  Körfez belediyesi 2016 yılında 4300 ton Körfez belediyesi fen işlerinden KÖRPAŞ temizlik adına 1 milyon 505 bin  TL fatura kesilmiştir. Toplam  3 milyon 550 bin 800 lira  para ödenmiştir. Ben yazılı olarak su soruları sordum;  Renkli asfalt serimi yapıldı mı yapıldıysa hangi sokaklara serildi? Faturası ne kadar? Kesilen fatura işleme alınıp ödemesi yapıldı mı? Müfettiş raporunu açıklayacak mısınız? Suç unsuru görüldüyse belediye zarara uğratıldıysa savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu? Bir yolsuzluk yapılmıştır ve biz bunun peşini bırakmayacağız. Bu renkli asfaltı sermediğiniz halde bu para nereye gitmiştir?" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑