Güncel

Çiftçiler bu yasaya dikkat!

Avrupa’da iklim yasasıyla beraber yürürlüğe giren mevzuatlar Avrupalı çiftçileri sokağa dökmeye devam ediyor. Avrupa dışarısından gelen ürünlerle rekabet edemeyen Avrupalı çiftçiler şimdi de iklim mevzuatlarıyla tarımı terk etmeye zorlanıyor.

10 Şubat 2024 Saat: 00:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 78 kez okunmuştur

Çiftçiler bu yasaya dikkat!
Çiftçiler bu yasaya dikkat!

Konuyla ilgili sosyal medyada açıklamalarda bulunan İyi Partili Lütfü Türkkan, İklim Yasasının hayata geçmesinden sonra Türk çiftçisinin de aynı akıbeti yaşayacağını belirtti.

GÜBRE KARTELLERİ, KOMİSYONCULAR VE SÜPERMARKETLER ÇİFTÇİNİN KANINI EMİYOR

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çiftçileri iyi bir geleceğin beklemediğini belirterek, İklim Yasası henüz yürürlüğe girmeden Türk çiftçinin ezildiğini ve İklim Yasasıyla çiftçiye son darbenin indirileceğini savundu. Türkkan, konuyla ilgili açıklamasında, “ Meclis açıldığında, Avrupa’nın Türkiye’ye dayattığı İklim Yasasını İktidar hayata geçirmeyi planlıyordu. Ancak sanayiden tarıma Türkiye’nin üretim gücünü kısıtlayacak olan bu ekonomik pranga yasasını yerel seçimlerden sonrasına bıraktılar. Niye yerel seçimlerden sonrasına bıraktıklarını anlamak için haberlerde ve sosyal medyada gördüğünüz Avrupalı çiftçilerin isyanını izlemeniz yeterli.” dedi.

Küresel anlamda çiftçilerin, insanların ucuz gıda talebi ve iklim yasası düzenlemeleri arasında sıkışıp kalmış durumda olduğuna değinen Türkkan, Türk çiftçisinin bu düzende kaybeden olduğunu, Türkiye’deki gübre kartelleri, komisyoncular ve fiyatları belirleyen kartelleşen süpermarketlerin çiftçinin kanını emdiğini söyledi.

YENİ DÜNYA DÜZENCİLER SOFRALARIMIZA GÖZ DİKTİ

Türkkan, son dönemde ünlülerin yaptığı beslenme çağrılarını da eleştiren Türkkan, “magazin programlarında, haberlerde ünlüler üzerinden tavsiyeler veriyorlar. Sağlıklı yaşam için buğday tüketmeyin, et tüketmeyin, süt ürünleri tüketmeyin diyorlar. İklim Yasasıyla çiftçilerimizi, sağlıklı yaşam diye de insanları şimdiden formatlamaya başladılar. Uzun vadede başımız çok ağrıyacak farkında değiliz.” diyerek konuya dikkat çekti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑