Sağlık

Covid-19'a karşı güçlendiren öneriler

Aile Hekimi Dr. Filiz Arabacı, özellikle kış mevsiminde yükselen korona hasta sayısının virüse yakalanma riskini arttırdığını, karşı önlemlerin yanı sıra beslenmeye de dikkat edilerek kış mevsiminin sağlıklı geçirilebileceğini söyledi.

7 Şubat 2022 Saat: 11:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 600 kez okunmuştur

Covid-19a karşı güçlendiren öneriler
Covid-19'a karşı güçlendiren öneriler

Covid-19 virüsü ve ardından gelişen varyantlar, dünya genelinde sağlık ve yaşam alışkanlıklarını değiştirdi. Pandemiden korunmaya yönelik önlemlerin bir kısmı ise başka sağlık sorunlarını beraberinde getirdi. Özellikle çocuklar ve yaşlıların uzun süre evlerde kalması fiziksel ve ruhsal açıdan olumsuz etkiler yaparken çalışanların iş ve ev yaşamı dengesinin ortadan kalkması da aile içinde ilişki dinamiklerini zorladı. Tüm bunlara karşın korona virüse karşı mücadelede önemli farkındalıklar sağlandığına dikkat çeken Dr. Filiz Arabacı, alınacak önlemlerle kış mevsiminin de sağlıklı bir şekilde geçirilebileceğini kaydediyor.

EVLERDE HİJYENİN TEMELİ, SIK HAVALANDIRMA

Alınabilecek önlemleri ve yapılması gerekenleri “mekanlar, kişisel bakım ve beslenme” olarak üç başlığa ayıran Dr. Filiz Arabacı, “Özellikle evlerimizde sık kullandığımız odaları günde iki kez havalandırmak önemli. Evinizi sık sık havalandırarak odadaki hava sirkülasyonunu ve hijyeni sağlayabilirsiniz. Ayrıca dışarıdan eve gelenlerin ellerini yıkaması unutulmaması gereken bir alışkanlık olmalı. Okullarda ve iş yerlerinde de mümkün olan en sık şekilde ortamın havalandırılmasını öneriyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑