Ekonomi

Fiyatlar katlanarak artıyor!

Genel seçim öncesinde bir süre ara veren zam yağmuru, haziran ayı itibarıyla adeta sağanağa dönüştü. Enflasyon kesintisiz 59 aydır yükselirken, son 7 aydır temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar katlanarak artıyor.

16 Aralık 2023 Saat: 11:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 54 kez okunmuştur

Fiyatlar katlanarak artıyor!
Fiyatlar katlanarak artıyor!

Seçim vaatleri kapsamında iktidarın doğalgazdan elektriğe indirim kararı alıp, farklı sektörlerde ertelediği zamlar, seçimlerin hemen ardından yeniden gaza bastı. Başta temel gıda ürünleri olmak üzere birçok ürün kaleminde mayıs-aralık arası dönemde fiyat artışları yüzde 250’leri aşmış durumda.

Mayıs ayına kadar frene basılan fiyat artışları seçimlerin hemen ardından alkollü içecekler, tütün ve akaryakıt ürünlerinde devreye girmiş, başta meyve sebze, giyim gibi alanlar olmak üzere zam yağmuru başlamıştı. Haziran ayı ile birlikte çıkışa geçen enflasyonda ise revize edilen beklentilerle Mayıs 2024’e kadar yükselişin devam ederek yeni bir zirvenin görülmesi, zam yağmurunun da sürmesi bekleniyor.

GIDA ENFLASYONU YÜZDE 67

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre mayıs ayında gıda enflasyonu yüzde 0.71 gibi çok küçük bir oranda artmış, yıllık bazda ise yüzde 52.52 seviyesinde açıklanmıştı. Seçimlerin hemen ardından ise haziranda gıda enflasyonu yüzde 3.02 seviyesine çıkmıştı. Yeni para politikasının ve devreye alınan zamların etkisi ile son açıklanan kasım verisine göre aylık gıda enflasyonu yüzde 2.78 artarken, yıllık bazda ise 67.16’ya kadar çıktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑