Güncel

Fransız deprem uzmanlarından uyarı

Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet, Türkiye'de meydana gelebilecek yeni depremlere ve aktif fay hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

18 Şubat 2024 Saat: 17:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 76 kez okunmuştur

Fransız deprem uzmanlarından uyarı
Fransız deprem uzmanlarından uyarı

Daha önce Marmara Fay Hattı'nın haritalandırılmasında en büyük rolü oynayan Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, deprem bilimci jeofizikçiler Pierre Henry ve Romain Bousquet, yaşanabilecek yeni depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güncel senaryoya göre Silivri- İstanbul arasında bir depremin olmasını beklediklerini belirten uzmanlar Marmara depremine ilişkin şunları söyledi:

Son araştırmalar fayın Silivri-İstanbul sürekli bir biçimde kaydığını gösteriyor. Biz bunun doğudaki segmanla batıdaki segment arasında kırılmanın muhtemel sınırı olacağını düşünüyoruz. En muhtemel senaryo ile ilgili çok büyük bir değişiklik yok. Fayın Silivri'den İstanbul'a olan bölgesi kırılacak ama belki de buna Marmara Adaları segmanı da eklenecek. Burada 7.2-7.4'e uzanan bir büyüklükte deprem bekliyoruz.

Ganos ve İzmit'te 7 şiddetinin üstünde yeni bir depremin olması ihtimali elbette daha düşük ancak en azından 1966'dan bu yana büyük bir deprem olmayan Silivri-İstanbul hattında 7'nin üstünde bir deprem olursa, yani bir kırılma olursa Adalar segmanına da İzmit körfezine de Ganos'a da etki edebilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑