Güncel

Gülaçtı Kuyumculuk’tan alacağı olanlar dikkat!

İzmit’te piyasadan 12 milyon TL para toplayıp, 63 kişiyi dolandırdığı iddiası ile tasfiye edilen Güllaçtı Kuyumculuk ile ilgili alacaklılar toplantısı yapılacak.

22 Ocak 2024 Saat: 11:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 71 kez okunmuştur

Gülaçtı Kuyumculuk’tan alacağı olanlar dikkat!
Gülaçtı Kuyumculuk’tan alacağı olanlar dikkat!

İzmit’te kentin en büyük kuyumcu dükkanlarından biri, 2 Mayıs 2019 sabahı kepenk kapattı. Kuyumcuda paralarının kaldığını iddia eden 98 kişi suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırmada, kuyumcu Hüseyin Gülaçtı’nın 1 Mayıs 2019'da yurt dışına çıktığı belirlendi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Gülaçtı, 29 Temmuz 2019 günü  Türkiye'ye geri döndü.  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınan Hüseyin Gülaçtı, tutuklandı. 4 ay cezaevinde kalan Hüseyin Gülaçtı daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında dava açılan Hüseyin Gülaçtı için toplam 162 yıldan 540 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yargılama sürerken, iflas kararı verilen Gülaçtı Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili Kocaeli İcra Dairesi tasfiye işlemlerine başladı. Kocaeli İcra Dairesi tarafından verilen ilanda, şirket hakkındaki alacak kayıtları hakkında iflas idare memurları tarafından tahkik ve tetkik işlemi tamamlandığı belirtilerek, kayıtlar için düzenlenen sıra cetveli incelenmek üzere Kocaeli İcra Dairesi İflas Bürosu'na bırakıldığı belirtildi.

Verilen ilanda, “Sıraya itirazların ilandan itibaren 7 gün içinde İflas Masasının bulunduğu yer İcra Mahkemesine, alacağın esas veya miktarına ilişkin itirazların 15 gün içinde tasfiyenin yürütüldüğü yer Asliye Ticaret Mahkemesine yapılması ile, Alacaklılara veya varsa vekillere bildirim yapılarak ikinci alacaklılar toplantısı günü olarak tayin edilen 25 Nisan 2024 günü saat 15:00'te Kocaeli İcra Müdürlükleri Yemekhanesinde ( Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No: 59 K:1 İzmit Kocaeli) hazır bulunmaları veya yetkili bir vekil göndermelerinin bildirilmesi ile ayrıca alacakları ret edilen alacaklıların ret edilen tutarlarına göre İİK 235.maddesi gereğince toplantıya katılıp katılmayacağı ve ne nisbette katılabileceğine ilişkin davaya bakan mahkemelerden karar getirerek toplantıya katılabilecekleri İcra ve İflas Kanununun 232, 234, 235. maddeleri gereğince ilan ve tebliğ olunur” denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑