Ekonomi

Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7.5 faiz oranlı kredinin ayrıntıları belli oldu.

12 Ekim 2022 Saat: 14:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 275 kez okunmuştur

Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek?
Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek?

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Esnaf Destek Kredi Paketi'nin ayrıntıları belli oldu. Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve esnaf olmak isteyen genç girişimciler krediden yararlanacak. Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak.

İŞYERİ EDİNME VEYA İŞYERİ YENİLEME KREDİSİ

İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.

SIFIR TAŞIT KREDİSİ

Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak.

USTA GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

KOSGEB MEZUNU KREDİSİ

KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i geçmemiş olanlara 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek.

Diğer tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.

Tüm krediler Halk Bankası’ndan yıllık yüzde 15 faizle alınacak. Geri ödemeler krediye göre, 1 ay, 3 ay ve 6 aylık dilimler halinde yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Esnaflar kredi başvurularını yapmak için üye oldukları kooperatife gidecek. Kooperatif kredi istihbarat işlemlerini tamamlayacak. Olumluysa, talebi yönetim kuruluna gönderecek. Yönetim kurulu onayladıktan sonra dosya Halkbank şubesine yollanacak. Halkbank tarafından yapılacak istihbaratın olumlu olması durumunda kredi hesabınıza yatırılacak.

PAKET ESNAFI MEMNUN ETTİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yeni paketin esnafa nefes aldıracağını belirterek, "Krediler 60 ay süreli. Dolayısıyla piyasaya hareketlilik getirecek. Enflasyonun düşmesine de katkısı olacaktır. Sadece yeni kredi alacaklara değil, alıp da ödeyememiş olanlara da yüzde 4 faizle 36 ay süreyle kredi veriliyor. Genç girişimcilere faizsiz destek var. Bugüne dek 1 milyon 300 bin esnaf krediden yararlandı. Ülkede 15 milyon kişi bundan etkilenecek" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑