Güncel

“İndirim yerine ‘bindirim’ mi yaptınız?”

İSU’nun şubat ayında su faturalarındaki KDV indirimini yüzde 8’den yüzde 1’e indirdiğini hatırlatan İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, “ İSU ve Büyükşehir’e soruyoruz: Vatandaşa indirim yerine ‘bindirim’ mi yaptınız?” dedi.

25 Temmuz 2022 Saat: 16:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 249 kez okunmuştur

“İndirim yerine ‘bindirim’ mi yaptınız?”
“İndirim yerine ‘bindirim’ mi yaptınız?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergilerinin Yeniden Düzenlenmesi" ile ilgili karardan sonra, İSU Şubat ayında su faturalarındaki KDV oranını yüzde 8'den, yüzde 1'e indirdiğini açıklamıştı. Bu indirimin faturalara yansımadığını öne süren İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, aksine o günden bugüne faturaların daha da kabardığını belirterek Büyükşehir Belediyesi ve İSU'ya "Gizli zam mı yapıyorsunuz?" diye sordu.

Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında İSU tarafından kesilen faturaları gösteren Tamyüksel "Sayın Cumhurbaşkanının KDV oranlarının tespiti ile alakalı olarak açıklamış olduğu karar sonrası, Şubat ayında İSU KDV'yi yüzde 1'e indirdiğini açıklamış, bizler de bu indirim ile birlikte Mart ayı itibarıyla tüketicinin Su'yu daha ucuza kullanacağını düşünmüştük. Fakat gelin görün ki Mart ayı itibarıyla incelediğimiz faturalar, durumun hiçte düşündüğümüz gibi olmadığını bizlere gösterdi” dedi.

Tamyüksel’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“KDV indiriminin açıklandığı Şubat ayında 3.70 civarında olan 1. kademe m3 fiyatı, Mart ayında indirime rağmen 4.12'ye 6.77 olan 2. kademe m3 fiyatı ise Mart ayında 7.52'ye yükselmiş, maalesef KDV indirimi vatandaşa zam olarak yansımıştır.

Bununla birlikte kamuoyu ile paylaştığımız 5 aylık faturaları da incelediğimiz de,  her ay düzenli olarak her iki kademe içinde düzenli olarak yapılan zamları görebiliyoruz.

Şimdi buradan sormak istiyorum; Eğer ortada bu zamlar ile ilgili olarak kurumun kamuoyu ile ilgili olarak paylaştığı herhangi bir bilgi yoksa ki biz bulamadık? Bu yapılan şeffaflık ilkesi ile ne kadar bağdaşmaktadır?

Sorduğumuz sorulara siz gidin şu belediyeye, bu belediyeye su fiyatlarına bakın gibi basit cevaplar verilerek bu konunun üzeri kapatılmak istenebilir. Fakat son faturaya bakarsanız geldiğimiz noktada 1. kademe m3 fiyatı 5.03'e, 2. kademe m3 fiyatı ise 9.189'a çıkarak.

İSU'nun kamuoyuna, KDV indirimi açıkladığı günden bugüne her iki kademede de yaklaşık %35 zam yapıldığı açıkça görülmektedir. Bu da akıllara vatandaşa belli etmeden GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR sorusunu akıllara getirmektedir. Yani açıkça söylemek gerekirse ‘indirim’ yerine ‘bindirim’ mi yaptıklarını, İSU ve Büyükşehir Belediyesinin yapacağı açıklama ile vatandaşa anlatmasını bekliyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑