Siyaset

İYİ Parti’de paylaşılamayan Büyükşehir adaylığı Yıldıztekin’e kaldı!

Yerel seçim süreci, siyasi parti temsilcilerinin kararsızlıklarıyla şekillenmeye devam ediyor. Son olarak büyük bir kalabalıkla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan Zekeriya Özak, adaylıktan çekildiğini duyurmuştu

8 Ocak 2024 Saat: 11:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 114 kez okunmuştur

İYİ Parti’de paylaşılamayan Büyükşehir adaylığı Yıldıztekin’e kaldı!
İYİ Parti’de paylaşılamayan Büyükşehir adaylığı Yıldıztekin’e kaldı!

İYİ Parti GİK Üyesi Cumali Durmuş’un, “ Büyükşehir adayı Lütfü Türkkan” olmalı şeklindeki yorumunun ardından görüşlerini aldığımız Türkkan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Daha genç, partimize de heyecan katacak, partililerimizde motivasyonu daim kılacak, kentimizin sevilen, sayılan bir kanaat önderi ile yola çıkacağız inşallah” demişti. Türkkan, Durmuş’a verdiği cevapla, Kocaeli adayının sinyalini vermişti. Açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyuran Zekeriya Özak, Milletvekili Lütfü Türkkan’ı kast ederek, İYİ Parti Kocaeli’nin tek bir kişi tarafından yönlendirildiğini söyleyip adaylık yarışının adil bir süreçten uzak değerlendirilmesine sebep olduğunu dile getirdi.

ÖZAK TÜRKKAN’I SUÇLADI

2022 yılında İYİ Parti’ye geçen eski AK Partili Zekeriya Özak’ın adaylık başvurusu yapana kadar partinin patronluğunu yaptığını ima ettiği Milletvekili Lütfü Türkkan’ın tutumunu bile bile aday olmak istemesi de düşündürücü. İYİ Parti Kocaeli’nin genel seçimlerdeki yenilgisinin sebebinin de isim vermeden Türkkan olduğunu kast eden Özak, yerel seçimin de yenilgiyle sonuçlanacağını ima ederek, aday adaylık yarışından çekildiğini açıklamıştı. Durmuş’un aday olmayacağının kesinleşmesi ve Özak’ın da adaylıktan çekilmesiyle İYİ Parti’nin Büyükşehir adaylığı Gencay Yıldıztekin’e kaldı. İsim belirtmeden Büyükşehir adayını belirlediğini açıklayan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı ise aday ismini en geç Ocak ayının 3. haftasını açıklayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑