Siyaset

İYİ Parti Körfez’de 3 meclis üyesi istifa etti

İYİ Parti Körfez Belediyesi’nin 3 meclis üyesi ve eski il başkan yardımcısı bir araya gelerek İYİ Parti’den istifa ettiklerini duyurdu.

6 Aralık 2023 Saat: 10:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 159 kez okunmuştur

İYİ Parti Körfez’de 3 meclis üyesi istifa etti
İYİ Parti Körfez’de 3 meclis üyesi istifa etti

İYİ Parti’de CHP ile yapılan görüşme sonrasında açıklanan ittifak yapılmayacağı söylemi sonrasında istifa yağmuru başladı. Tabanın güven ve inancını kaybettiği söylenerek alınan istifa kararına Körfez Belediyesi’nin 3 meclis üyesi ve eski il başkan yardımcısı katıldı.  Açıklamaya daha önce istifa eden meclis üyesi Enver Okan da katıldı.

50 KİŞİ DAHA KATILACAK

İstifalara yarın yaklaşık 50 kişilik gurubun dahil olacağı öğrenildi. İstifa açıklaması Körfez Belediyesi İYİ Parti Gurup odasında yapıldı. Belediye meclis üyeleri Fevzi Canbaz, Ender Oğuz, Arif Ersoy, eski il başkan yardımcısı Güner Çiçekli, daha önce istifa eden bağımsız meclis üyesi Enver Okan hazırlanan istifa açıklamasını okudu. İYİ Parti Körfez Belediye Başkan adayı Azmi Cihat Hatipoğlu’na tepkili olan meclis üyeleri sitemlerini dile getirdi.

“BİZİM GÖREVİMİZ BURAYA KADAR”

İstifalar hakkında konuşan Canbaz, “Elinde adayın olmazsa dışardan adam bulursun.  Senin elinde malzeme var, Ender Oğuz var, Güner Çiçekli var ama tabana saygı duymadan, danışmadan alınan karara tepkiliyiz. Bizim görevimiz buraya kadar, il ve ilçe başkanları tabanın sesini yukarıya duyurmuyorlar. Körfez’de şu anda çok kirli şeyler konuşuluyor.  Tabanın güven ve inancı kalmadığı için partiden istifa ediyoruz.  Asıl disipline verilmesi gereken ilçe ve il başkanıdır.  Ceketimi asıp, siyasete son verecektim, şimdi mücadeleye devam kararı aldım " dedi. Bu istifalarla İYİ Parti'nin 6 olan meclis üyesi sayısı ikiye düştü. Reşat Sarı ve Tunahan Berber, partili olarak kalırken, 4 meclis üyesi bağımsız oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑