Siyaset

İYİ Pati o iki ilçede aday çıkarmayacak!

İYİ Parti ve CHP, 2024 yerel seçimlerinde de tabanda ittifak yapma hazırlığı sürecine girdi. İYİ Parti, Derince ve İzmit’te aday çıkarmayarak bu ilçelerde CHP’ye destek verecek.

29 Kasım 2023 Saat: 16:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 185 kez okunmuştur

İYİ Pati o iki ilçede aday çıkarmayacak!
İYİ Pati o iki ilçede aday çıkarmayacak!

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında tüm Türkiye’de seçime giden İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2024 seçimlerinde bir ittifak yapılmayacağı kulislerde konuşulmaya başlanmıştı. İYİ Parti, Kocaeli’de Gebze, Körfez, Karamürsel ve Dilovası için adaylarını açıklayarak seçim gireceğini belirtti.

TABANDA İTTİFAK OLACAK

CHP ile bir ittifak yapılmayacağı konusu netlik kazanırken, örgüt ve teşkilat tabanının bir ittifak üzerine anlaşmak istendiği öğrenildi. 4 ilçede adayını açıklayan İYİ Parti, CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde aday çıkarmayacağı ve tabanda bir ittifak sağlanılacağı konuşulmaya başlandı.

TÜRKKAN’DA İSTİYOR

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Derince ve İzmit’te CHP adayı üzerinde seçime gidilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Özellikle Derince’de CHP’den aday adayı olan ve 2019 yerel seçimlerinde de CHP’nin Körfez Belediye Başkan adayı olan Sertif Gökçe’yi destekleyeceği bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑