Spor

İzmit Belediyesi, Leyla Atakan Ve Çalışma Arkadaşlarını Mezarı Başında Andı

Elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden İzmit Belediyesi eski Başkanı Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve kent protokolünün katılımıyla düzenlenen programla mezarları başında anıldı

11 Şubat 2021 Saat: 16:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 424 kez okunmuştur

İzmit Belediyesi, Leyla Atakan Ve Çalışma Arkadaşlarını Mezarı Başında Andı
İzmit Belediyesi, Leyla Atakan Ve Çalışma Arkadaşlarını Mezarı Başında Andı

İzmit Belediyesi, 11 Şubat 1971’de görevi başındayken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve aynı araçta bulunan meclis üyeleri Abdurrahman Yüksel, Feridun Özbay ve İsmail Kolaylı’yı, vefatlarının 50’nci yılında mezarları başında andı. Bağçeşme Mezarlığında düzenlenen programa; İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya, CHP İlçe Başkanı Hakan Çakar, AKP İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit Belediyesi meclis üyeleri, Bağçeşme Müezzini Şerif Hüseyin Ayaz, Genel İş Sendikası Başkanı Vedat Küçük, merhumların yakınları Feridun Özbay’ın oğlu Birol Özbay, İsmail Kolaylı’nın kardeşi Mustafa Kolaylı, oğlu Kadir Kolaylı, kızı Emel Kolaylı, Abdurrahman Yüksel’in oğlu Nezih Yüksel ile Leyla Atakan’ın yakını Tülin Öçbe ve vatandaşlar katıldı.

 

‘LEYLA ATAKAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN

EN ÖNEMLİ ADIMLARINDAN BİRİSİDİR’

 

Orhan Mahallesi Bağçeşme Mezarlığındaki anma programında, İzmit İlçe Müftülüğü tarafından Aşr-ı Şerif okunup dua edildi. Ardından bir konuşma gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; ‘‘Bundan tam 50 yıl önce bugün, Türkiye’nin ve İzmit’in tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı kıymetli Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları Abdurrahman Yüksel, Feridun Özbay ve İsmail Kolaylı elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybetmişti. Yarım yüzyıl öncesine büyük damga vuran, Türk kadınının neler başarabileceğini gösteren Leyla Atakan; Mustafa Kemal Atatürk’ün muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını istediği Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli adımlarından biridir.

 

‘BİZİM SORUMLULUĞUMUZ YOLA DEVAM ETMEK’

 

Belediye başkanlığı yaptığı dönemde İzmit’e büyük katkılar sağlamış olan Leyla Atakan, aradan yıllar geçmesine rağmen tüm İzmitliler tarafından hatırlanıp, anılıyor. Rahmetli Leyla Atakan’a saygı duyduğumuzu göstermenin en güzel yolu; onun açtığı yola, gösterdiği önemli işlere gerçekten sahip çıkmak, hatırlamak ve hatırlatmaktır. Bizim sorumluluğumuz, onların kentimize nasıl bir faydası olduğunu anlatarak, İzmit’i bir adım daha öne götürecek olan çalışmalara imza atmaktır. Bu sorumluluğumuzu hiç unutmayacak, hep hatırlayacağız. Leyla Atakan ve aynı elim kazada hayatlarını kaybeden Abdurrahman Yüksel, Feridun Özbay ve İsmail Kolaylı’yı ölümlerinin 50’nci yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Mekânları cennet olsun.’’ dedi.

 

FEVZİYE CAMİİ’DE MEVLİD OKUNDU

 

Leyla Atakan ve arkadaşlarını anma programında, okunan duaların ardından protokol tarafından mezara karanfil bırakıldı. Buradaki programın ardından merhum Leyla Atakan ve mesai arkadaşları için Fevziye Camii’nde Mevlid-i şerif okundu. İrmik helvası ile gülsuyu ikramı ile devam eden program sonrası tüm İzmitliler dua ederek Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını yâd etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑