Güncel

İzmit'te tapu krizi: Büyükşehir kararlarına uyulmuyor mu?

İzmit Tapu Müdürlüğü’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi encümen kararı uygulanmıyor. Aynı karara göre 2021 itibariyle yapılan işlemler, aynı tapu müdürü tarafından 2023 Yılı itibariyle yapılmamaya başlandı.

10 Ocak 2024 Saat: 23:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 116 kez okunmuştur

İzmitte tapu krizi: Büyükşehir kararlarına uyulmuyor mu?
İzmit'te tapu krizi: Büyükşehir kararlarına uyulmuyor mu?

Tapu müdürlüğünde işlemlerini gerçekleştiremediğini iddia eden vatandaşlar, yetkililere seslendi. 6360 sayılı kanunla gelen, ‘Mahalleye dönüştürülen köylerde yerleşim yerlerinden, 3194 sayılı kanunun 8-G maddesi şartları sağladığı belediye yazısında belirtilmesi şartıyla belediye görüş yazısına göre, işlem yapılır’ denmesine rağmen, İzmit Tapu Müdürü Ahmet Mesut Ataker, 2021 yılı itibariyle uyguladığı işlemleri 2023 yılı itibariyle keyfi olarak durdurduğu iddia ediliyor.

VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLİYOR

Köy tüzel kişiliği kalkmasının ardından mahalleye dönüştürülen köylerde, plansız alanlar imar yönetmeliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 14.12.2017 tarihli 754 sayılı encümen kararı ile onaylanan plansız alanlar plan hükümlerinin 6.1.3 maddesine göre işlem yapılıyor. Hal böyleyken, Büyükşehir encümeni tarafından verilen bu hükme karşı tapu müdürü vatandaşları mağdur ediyor.

YETKİLİLERE SESLENDİ

2023 yılına kadar bu hükümler doğrultusunda yapılan işlemler, 2023 yılı itibariyle, İzmit Tapu Müdürü Ahmet Mesut Ataker tarafından yapılmıyor. Tapu Müdürü Ataker'in 754 sayılı encümen kararını neden uygulamadığı bilinmezken, vatandaşların İzmit Tapu Müdürlüğü’nde yüzlerce işlemi durdurulmuş durumda. Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar tapu müdürünün bu keyfi uygulamasına son vermesini, Büyükşehir encümeni tarafından alınan kararı tanımasını istedi. Bu kararları tanımamaya devam etmesi halinde ise yetkili kişilerin ve mercilerin müdahale etmesini talep etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑