Siyaset

Karma Komisyon, Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı aldı

Komisyonda, Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırması kararı TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde

3 Mart 2023 Saat: 12:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 169 kez okunmuştur

Karma Komisyon, Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı aldı
Karma Komisyon, Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı aldı

Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, "Hem Ali Mahir Başarır hem de Lütfü Türkkan’la ilgili raporumuzu yarın Genel Kurul'a sunacağız" dedi. TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. CHP, İYİ Parti ve HDP’li üyelerin katılmadığı toplantıda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki Hazırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Yaklaşık 1 saat basına kapalı süren toplantıda; Ali Mahir Başarır’ın 'mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık', Lütfü Türkkan'ın 'şehit yakınına hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından hazırlanan fezlekeler kapsamında dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde rapor değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonundaBaşarır ve Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar alındı. Söz konusu komisyon kararı yarın TBMM Genel Kurulu'na sunulacak. İki milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili son karar, genel kuruldaki oylamada verilecek. CHP’li Ali Mahir Başarır, komisyon aşamasında yazılı ve sözlü savunma vermezken, İYİ Partili Lütfü Türkkan ise Hazırlık Komisyonu'nda yazılı savunma sunmuştu. Başarır ve Türkkan, bugün de komisyondasözlü savunma yapmadı. 'YARIN GENEL KURULA SUNACAĞIZ' Toplantı sonrası açıklama yapan Komisyon Başkanı Beyazıt, her iki milletvekilinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar alındığını belirterek, "Daha önce başlayan bir süreçti. Hazırlık Komisyonumuz iki milletvekilimiz ile ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporlarını ana komisyonumuza göndermişlerdi. Bizim içtüzüğümüz gereğince de bir ay içeresinde sonuçlanması gereken bir süreç. 2 Mart itibarıyla bir aylık süre doluyordu. Toplantımızı yaptık. Hem Ali Mahir Başarır hem de Lütfü Türkkan’la ilgili dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki teklifimizi yarın saat 12.00'de Genel Kurul’a sunacağız. Bu iki dosya dokunulmazlık dosyası. Biz bu konuyla ilgili yargılamanın önünü açıyoruz. Asıl olan milletin huzurunda milletvekillerinin kendileriyle ilgili konularda mahkeme içinde kendilerinin aklanması noktasında görüşlerini beyan ederler" dedi. Beyazıt, bundan sonraki kararın genel kurulun takdirinde olduğunu belirtti.

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız da, "Ali Mahir Başarır hiç savunma yapmadı. Lütfü Türkkan sözlü savunma yapmadı; ancak, 18 sayfalık bir yazılı savunma gönderdi. Genel olarak işlediği eylemi suçu ikrar ediyor. Ancak; iddiası hakaretin muhatabı olan kişinin şehit ailesi olup olmadığı yönünde bir itirazı vardır. Şehit ailesi olup olmadığının bir önemi var mıdır? Bir insana hakarettir. Kaldı ki mağdur olan şahsın şehit yakını olduğu resmi kayıtlarla çıkmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑