Eğitim

“Kentimi Tanıyorum, Kendime Güveniyorum” Bilgi Yarışması’nda Kazananlar Ödüllerine Kavuştu

Başiskele Belediyesi tarafından Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal ve kültürel imkânlardan mahrum kalan ve yarıyıl tatilini evlerinde geçiren öğrenciler için “Kentimi Tanıyorum, Kendime Güveniyorum” Ödüllü Bilgi Yarışması tamamlandı.

5 Mart 2021 Saat: 16:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 635 kez okunmuştur

“Kentimi Tanıyorum, Kendime Güveniyorum” Bilgi Yarışması’nda Kazananlar Ödüllerine Kavuştu
“Kentimi Tanıyorum, Kendime Güveniyorum” Bilgi Yarışması’nda Kazananlar Ödüllerine Kavuştu

Başiskele’de ikamet eden ve eğitim gören 15-20 yaş arası öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği yarışmanın finali yapıldı. Başiskele Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanan final bölümünde 6 öğrenci kıyasıya yarıştı. TED Koleji Özel Anadolu Lisesi’nden Kerem Gülpınar, Servetiye Cephesi Proje Anadolu Lisesi’nden Yağmur Benli, Başiskele Anadolu Lisesi’nden Hamza Palaz ve Emir Tuna Cin, Karşıyaka Tüpraş Anadolu Lisesi’nden Buse Duran, Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi’nden Havin Kırmızıtoprak Yeniköy Ahmet Özel Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda yüz yüze yapılan bilgi yarışmasında Başiskele ve belediye hizmetleriyle ilgili soruları cevapladılar.

YARIŞMA ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Koronavirüs tedbirleri kapsamında temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen “Kentimi Tanıyorum, Kendime Güveniyorum” Ödüllü Bilgi Yarışması finalinde öğrenciler, kendilerine yöneltilen 20 soruyu her soru için verilen bir dakikalık sürede yanıtladılar. Çekişmeli geçen yarışmada 16 soruya doğru cevap veren Servetiye Cephesi Proje Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Benli üçüncü olurken, 17 soruya doğru cevap veren Başiskele Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hamza Palaz ve Emir Tuna Cin 85 puanla joker sorulara kaldı. Joker soruların 5’inden 3’ünü doğru cevaplandıran Hamza Palaz birinci olurken, Emir Tuna Cin ikinci oldu.  

DERECEYE GİREN GENÇLERE ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN ÖZLÜ VERDİ

Gelecek nesillerin yaşadıkları Başiskele’yi tanımalarını, tarihi, kültürel ve turizm değerlerini öğrenmeleri için düzenlenen yarışma sonunda yarışmaya katılan her öğrenciye sürpriz hediyeler verilirken, dereceye giren başarılı öğrencilere ödüllerini Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü takdim etti. İlçede yaşanan yoğun kar yağışı ve pandemi dolayısıyla gecikmeli gerçekleşen ödül takdiminde yarışmada dereceye giren başarılı öğrencileri belediyede misafir eden Başkan Özlü, genç kardeşlerini başarılarından dolayı tebrik etti. Yarışmada birinci olan Hamza Palaz tablet bilgisayarını, ikinci olan Emir Tuna Cin bisikletini ve yarışma üçüncüsü Yağmur Benli de akıllı saat ödülünü Yasin ağabeylerinin elinden aldılar.

Başiskele Belediyesi tarafından ayrıca yarışmaya katılan ve finale kalan yarışmacılara da sürpriz hediyeler verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑