Ekonomi

Kocaeli’de doğalgaz tüketimi azaldı!

PALMET Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezi olarak öne çıkan Kocaeli'de, zamlar sonrasında doğalgaz tüketiminin azaldığını belirtti.

19 Ekim 2022 Saat: 14:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 218 kez okunmuştur

Kocaeli’de doğalgaz tüketimi azaldı!
Kocaeli’de doğalgaz tüketimi azaldı!

BOTAŞ, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere kademe-2 sanayi tarifesine yüzde 5, demir, çelik, metal, rafineri ve petrokimya tarifesine yüzde 37,3, otel konaklama tesislerine yüzde 25 zam yaptı. Şirket, konut tarifesini sabit tuttu.  BOTAŞ, tarifede yeni bir uygulamayı da başlattı. Buna göre 1 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere belli müşteri gruplarına uygulanması beklenen zamlar, Türkiye Organize Toptan Doğalgaz Satış Piyasası’nda belirlenen Günlük Referans Fiyat’a (GRF) endekslendi.

BOTAŞ'ın, sık aralıklarla yaptığı zamlar sonrasında sanayinin tüketimi belirgin biçimde düştü. Gazete Durum’dan Olcay Aydilek’in haberine göre, PALMET Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Samuray, yaptığı açıklamada, Gebze ve Kocaeli'nin şehir içi doğalgaz dağıtımını yaptıklarını anımsatarak, bu bölgelerde art arda yapılan zam sonrasında sanayinin tüketiminin düştüğünü ve sanayicinin tasarrufa yöneldiğini söyledi. Samuray, “Sanayinin gaz talebi, geçen yıla göre yüzde 15 dolayında geriledi. Özellikle demir çelik ve kimya sektörlerinde gaz talebi düştü” diye konuştu. Samuray, başta sanayiciler olmak üzere abonelerin gaz ödemelerini zamanında yapıp yapmadığı sorusunu, “Gaz ödemelerinde bir sorun yok. Sanayiciler de diğer aboneler de zamanında ödemelerini yapıyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑