Güncel

Kocaeli’de işçiler düşük ücretlere karşı eyleme başladı!

Kocaeli’de Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Portakal Plastik adlı şirkette işçiler vardiya giriş çıkışlarında ve yemekhanede eylemlere başladı.

14 Şubat 2024 Saat: 12:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 97 kez okunmuştur

Kocaeli’de işçiler düşük ücretlere karşı eyleme başladı!
Kocaeli’de işçiler düşük ücretlere karşı eyleme başladı!

Çayırova’da faaliyet gösteren Portakal Plastik firmasında işçiler; patronun, işçilerin toplu iş sözleşmesinde aldığı zammı daha önce verdiği ara zamlardan düşerek mahsup etmeye çalışması üzerine vardiya giriş çıkışlarında ve yemekhanede eylemlere başladı.

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu şirkette patron Ocak ayında yapacağı zammı, geçtiğimiz yıl asgari ücrete gelen zamlar sonrası yapmış olduğu yüzde 20 ve yüzde 27 zamları mahsup ederek açıklamak istedi. Bunun üzerine bir araya gelen işçiler bunu kabul etmeyeceklerini bildirerek eylemlere başladı.

İşçiler; “Bizim halihazırda 2024 yılı için enflasyon+refah payı alacağımız var ve bu oran yüzde 72’ye ulaşıyor. Ancak patron geçtiğimiz yıl yapılan zamları bahane ederek en son yüzde 40 gibi bir rakam verdi. Biz bu rakamı kabul etmiyoruz hakkımız olan zammı alana kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑