Güncel

Kocaeli’de öğrencilere ulaşımda bir indirim daha gelecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyes Meclis Toplantısı’nda öğrencilerin ulaşım zammından mustarip olduğunu ve mümkünse bir indirim daha yapılması gerektiği yönünde önerge veren CHP’li Engin Taşdemir’in önerisine Büyükakın’dan olumlu yanıt geldi.

24 Mayıs 2022 Saat: 17:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 238 kez okunmuştur

Kocaeli’de öğrencilere ulaşımda bir indirim daha gelecek!
Kocaeli’de öğrencilere ulaşımda bir indirim daha gelecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Mecliste öğrencilerin ulaşım zammından şikayetçi olduğunu söyleyen Taşdemir, konuyla ilgili önerge vererek, “Bilindiği gibi Kocaeli̇ ilimiz aynı zamanda 70-80 bin üniversite öğrencisini barındıran bir öğrenci şehridir.  Son zamanlarda gelen zamlar başta aileler olmak üzere özelikle öğrencileri çok ciddi anlamda etkilemektedir. Bizim de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bir nebze de olsa öğrencilerin bütçesine katkı olması sebebiyle öğrencilerin kent içindeki ulaşımlarının ( tramvay, belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri v.b ) en azından yüzde 50 indirimli olmasını ve bu farkın  Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılanmasını talep ediyoruz.” diye belirtti

BÜYÜKAKIN: DEĞERLENDİRMEYE ALACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükakın, “3,50 olan yerde zaten 1 TL, 4,11 ile 5 TL olan yerlerde de 1, 20 olmak üzere tutar arttıkça mevcut ücretlerden 1 TL’lik indirim var zaten öğrencilerimize. Bunun yıllık 30 milyon TL sadece öğrenciler için bir kaynak gerekecek. Abonman uygulamasını da başlattıktan sonra imkan olursa bunu değerlendirmeye alabiliriz.” dedi . Konuya hassasiyet gösterdiği için Büyükakın’a teşekkür eden Taşdemir, “Bu tutarı hesaplarsak 22 günde yaklaşık 108 TL olan bir rakam çıkıyor. Bu da öğrenciler için büyük bir yük.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑