Güncel

Kocaeli’deki hastaneler ile ilgili yeni açıklama; “Yeni bina yapılacak, sonra yıkılacak”

Kocaeli’de iki hastanenin yıkım kararı ile ilgili yeni bir açıklama yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Saadettin Hülagü, yeni binaların yapımın ardından eski binaların yıkılacağı belirtti.

25 Ocak 2024 Saat: 13:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 109 kez okunmuştur

Kocaeli’deki hastaneler ile ilgili yeni açıklama; “Yeni bina yapılacak, sonra yıkılacak”
Kocaeli’deki hastaneler ile ilgili yeni açıklama; “Yeni bina yapılacak, sonra yıkılacak”

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından sürekli tartışma konusu olan Kocaeli’nin iki önemli hastanesi ile ilgili yeni bir karar alınmış, bazı bölümleri kapatılan, kadroları boşaltılan İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılacağını açıklanmıştı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü’nün, İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklama sonrası tartışma yeniden alevlendi. Vatandaşlar, hastane binalarının yıkılmasının ardından yenisini yapılmayacağı endişesini dile getirirken, Hülagü yeni bir açıklama yaptı.

“KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü açıklamasında, “Derince Eğitim Araştırma Hastanesi için mevcut arazide ayrıca 400 yataklı yeni ve deprem izolatörlü bina yapılacak olup, mevcut hastane hizmete devam edecektir. Yeni hastane hizmete başladıktan sonra eski hastane kullanım dışı bırakılacaktır. Seka Devlet Hastanesi’nin B Blok binası deprem dayanıklık testinde standartları karşılamadığı için rapora istinaden yıkılıp yerine 250 yataklı deprem izolatörlü yeni bir hastane binası yapılacaktır. 2007 yılında açılan A Blok binası hizmete devam edecek kapanması söz konusu değildir” diye belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑