Spor

Kocaelispor ve İdebir’den teröre karşı eylem planı

Kocaelispor ve İnsani Değerler Birliği (İDEBİR) ilk iç saha maçı olan Eyüpspor karşılaşmasında teröre karşı eylem planını taraftarlarla birlikte ortaya koyacak

29 Aralık 2023 Saat: 14:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 100 kez okunmuştur

Kocaelispor ve İdebir’den teröre karşı eylem planı
Kocaelispor ve İdebir’den teröre karşı eylem planı

Kocaelispor Kulübü Başkanı Engin Koyun ve yönetimi İnsani Değerler Birliği’ni kulüp binasında ağırladı. İsrail’in Gazze’de masum insanları katletmesine ve terör saldırıları sonucu şehit olan Mehmetçiklerimiz için ilk iç saha maçı olan Eyüpspor karşılaşmasında eylem planı gerçekleştirilecek. Yapılan eylem planı kapsamında şunlar kaydedildi:

TAVRIMIZ VE DURUŞUMUZ NETTİR

“Başta Gazze olmak üzere Filistin üzerinde Siyonist terör devleti İsrail’in özellikle masumlar üzerinden uyguladığı soykırım ve vahşetin artarak devam etmesi, bundan cesaret alan Yahudi terör devletinin bebeklerin tedavi gördüğü hastaneler başta olmak üzere, okulları bombalaması ile vahşetin çıktığı nokta insanlığın kahrolduğu noktadır. Ülkemizde uzun süredir bastırılan terör eylemlerinin biri ya da birileri eli ile tekrar alçak eylemlere başvurması ve bunun Türkiye’nin masum Filistin halkının yanında olduğu şu zamanlarda olması manidardır. 12 evladımızı şehit eden, tüm ülkemizi yasa boğan bu alçak eylemi yapan ve yaptıranlara tavrımız ve duruşumuz nettir. İdebir sadece bu şehirde değil, ülkemiz ve dünya da nerde bir mazlum, mağdur var ise yanında nerede bir zalim ve zulme var ise de karşısındadır. Fikir ve düşünce derneği olan İdebir insan hayatını ve yaşam hakkını savunan ve önceleyen bir dernektir. Bu anlamda duruşumuz kim ve kimler olursa olsun teröre ve terörizme karşı duruş sergilemektir.

CANŞİ’DEN ZİYARET

 Kocaeli spor gibi ülkemizin köklü bir kulübünü bu amaç ile Dernek Başkanımız Zeki Çanşi başkanlığında ziyaret ettik. Zeki Çanşi ülke olarak ortak bir dil kullanılması, terörün lanetlenmesi ve Filistin’e sahip çıkılması için sporun toplumsal etkinliğinin çok önemli olduğunu belirtti. Kocaelispor başkanımız Engin Koyun düşüncelerimize ve eylemlerimize  sahiplenerek bizlerle birlikte hareket etme kararı almıştır. Kocaeli spor saha da sadece top oynayan değil ahlak, erdem gibi etik değerleri önemseyen ve toplumsal olay ve sorunlara duyarlı olduğunu bir kere daha göstermiştir.

KOMİSYON OLUŞTURULDU

 Başta Engin Koyun ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam hocamız olmak üzere Kocaeli spor da köklü bir değişim ve dönüşüme sebep olan anlayış bizleri sporun birleştirici gücünü bu ziyarette hissettirmiş ve yarınlar adına umut var etmiştir. Yaptığımız görüşmeler sonucunda bir komisyon kurulmuş. Komisyon çalışmalar başlamıştır.  Komisyon başkanlığına Şehmuz Sayan getirilmiştir, komisyon üyeliklerine de Kenan Seyrek, Serkan Koç, Recep Kartal ve Kocaeli Spor idari yöneticisi Abdurrahman Başkır getirilmiştir. 

SENKRONİZE EYLEMLER YAPILACAK

İlk iç saha maçı olan Eyüp maçında saha da tüm seyircilerin katılımı ile senkronize eylemler yapılacaktır. Türkiye ve Filistin bayraklarının olduğu flamalar açılacak. Masumların ve şehitlerimizin olduğu atı ve bereler, Türkiye ve Filistin bayrak ve figürlerinin olduğu balonların salınması ve Kocaelisporlu futbolcuların terörü lanetleyen pankartla ve maç öncesi tişörtlerin giyilmesi gibi eylemler gerçekleştirilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑