Güncel

Körfez Belediyesi’nde SAHTE İŞ BİTİRME DAVASINDA SKANDAL DETAYLAR (1)

Körfez Belediyesi’nde sahte “ iş bitirme belgeleri “ ile alakalı 7 Personel hakkında soruşturma izni verilerek “ Körfez’de İş Bitirenlerin Fişini Çekin “ talimatı verildi.

6 Aralık 2021 Saat: 19:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.456 kez okunmuştur

Körfez Belediyesi’nde SAHTE İŞ BİTİRME DAVASINDA SKANDAL DETAYLAR (1)
Körfez Belediyesi’nde SAHTE İŞ BİTİRME DAVASINDA SKANDAL DETAYLAR (1)

Afganistan’da 86.000.000.00 $ ( seksen altı milyon dolar ) değerinde, çevre ve yol işi ihalesinde Körfez Belediyesi’ne ait 105.000.000.00 $ ( yüz beş milyon dolar ) değerinde iş bitirme belgesinin kullanıldığını, yine aynı ihale de yer alan Haluk G.’nin, belediyeyi arayarak ihbarda bulunmasıyla başlayan sahte iş bitirme dosyaları soruşturmasında, Kocaeli Emniyeti Körfez Belediyesi’ne ait ilgili birimlerin bilgisayarlarına el koyarak inceleme başlatmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Körfez Beleye Başkanı Şener Söğüt’ün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a konuyu ileterek Başkan Büyükakın’ın “ suç duyrusunda bulun ” telkini ile Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ün ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunduğu ve bu süreçten sonra Eski İl Başkanı Mahmut Civelek’le ofisinde bir araya gelerek, söz konusu iş bitirme dosyalarıyla alakalı ricada bulunduğu iddia edildi.

YÜZÜN ÜZERİNDE FİRMAYA VERİLMİŞ

Yürütülen soruşturma kapsamında İç İşleri Bakanlığı tarafından müfettişler görevlendirilerek sahte iş bitirme dosyaları ile ilgili 2015 ve 2021 yılları arasında verilen iş bitirmelerle alakalı  incelemelerde bulunuştu. Yapılan çalışmalar neticesinde ise yüzün üzerinde firmaya sahte iş bitirme belgesi verildiği tespit edilmişti.

YEREL FİRMALAR SİLİNDİ

Yüzü aşkın firmanın yer aldığı sahte iş bitirme dosyaları ile alakalı soruşturmanın başlamasıyla ihbarcı Haluk G.’nin müfettişleri “ tehdit ediliyorum ve şikayetçi değilim “ şeklinde ifade verdiği iddia edilirken, söz konusu sahte iş bitirme dosyaları verilen bazı yerel firmaların soruşturma başladıktan sonra sistemden kayıtlarının silindiği öğrenildi.

BU HAFTA İFADE VERMELERİ BEKLENİYOR

Yürütülen soruşturma kapsamında Körfez Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, Eski Yapı Kontrol Müdürü Cumali Gündoğdu, Eski Yapı Kontrol Müdürü Nahit Çelik, Yapı Kontrol Müdürü Fatih Gümüş, Belediye Personeli Fazıl Başara, Belediye Personeli Ahmet Arıcı ve yine Körfez Belediyesi Personeli Meltem Özokur hakkında soruşturmaya izni verilmesi kararının ardından, şahısların bu hafta içi savcılığa ifade vermeleri bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑