Ekonomi

Kredi kartları patladı.. Vatandaşın borç batağı büyüyor!

Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 1 trilyon liranın üzerine çıkarken, tüketici kredilerinde 5.1 milyar lira, kredi kartı borçlarında ise 8.5 milyar lira artış yaşandı.

12 Nisan 2022 Saat: 14:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 294 kez okunmuştur

Kredi kartları patladı.. Vatandaşın borç batağı büyüyor!
Kredi kartları patladı.. Vatandaşın borç batağı büyüyor!

Geçim zorluğundaki yurttaş, kredi çekerek “tam gaz borçlanmaya” devam ediyor. Bireylerin bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 1 trilyon liranın üzerine çıkarken tüketici kredilerinde 5.1 milyar lira, kredi kartı borçlarında ise 8.5 milyar lira artış yaşandı. Bu arada icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yıla göre yüzde 28.8 oranında arttı.

Bireylerin bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu, takiptekiler de dahil olmak üzere 1 Nisan itibarıyla 1 trilyon 77 milyar lira oldu. Yurttaşların bu borcunun 837 milyar lirası konut, otomobil, ihtiyaç gibi bireysel kredilerden, 239 milyar lirası da kredi kartlarından oluşuyor.

1 Ocak - 8 Nisan günleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 850 bin yeni dosya geldi. Yeni gelen dosya sayısı yüzde 28.8 oranında arttı. İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı bir yılda 1 milyon 702 bin adet artarak 23 milyon 500 bine çıktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑