Ekonomi

Lastik-İş, işverenin zam teklifini kabul etmedi…

Lastik-İş Sendikasının Brisa, Pirelli ve Prometeon ile yaptığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin beşinci oturumu gerçekleştirildi. Sendika, işverenin zam teklifini kabul etmedi

27 Şubat 2024 Saat: 15:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 191 kez okunmuştur

Lastik-İş, işverenin zam teklifini kabul etmedi…
Lastik-İş, işverenin zam teklifini kabul etmedi…

Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren 2024-2025 dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin beşincisi Tryp by Wyndham Otel'de yapıldı. Toplantıda işveren tarafı yıllık olarak sosyal haklarda yüzde 100 oranında zam teklif etti. Ücret konusunda da hem üretim hem destekte de yüzde 65 oranında zam teklifinde bulundu.

“OLUMLU ADIM ATTILAR DİYEBİLİRİZ”

Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün müzakerelerimiz başladı diyebiliriz. Daha önce diğer endüstri anlayışımız ne ise görüşmeler neticesinde bugün de burada aynı anlayış ve yaklaşımı gördük. Bu gidişat bu şekilde olursa yakın zamanda toplu sözleşmeyi rayına koyarız. Genel itibariyle bugün olumlu adım attılar diyebiliriz. Destek işçilerinde toplamda 23 madde geçtik, üretimde de 28 madde geçtik. Bugün de 2 madde geçti. Yıllık olarak sosyal haklarda yüzde 100 oranında zam teklif ettik. Bu hem destek hem de üretim için olan zam oranı. Ücret konusunda da hem üretim hem destekte yüzde 65 oranında zam teklifi yapıldı. Toplu sözleşmeyi kabul etmemiş olsak bile işveren teklifini 2. 3. 4. 5. 5. 6. aylar için 3 yıllık olarak bu şekilde yaptı. Ama şunu net olarak söyleyeyim. Toplu sözleşme 3 değil 2 yıllık talebimiz. 2. 3. 4. 5. ve 6. aylarda enflasyon artı enflasyonu yani yüzde 50'sini istemiştik. Bunun yüzde 5'ini verdiler.

“ARKADAŞLARIMIZIN REFAHINI DÜŞÜNMEK DURUMUNDAYIZ”

Bugünkü toplantıda hem sektör hem çalışanlar açısından önemli adımlar atıldığını ifade eden Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı: "Verdikleri teklif tabii ki de bizim kabul edebileceğimiz teklifler değil. Kafamızda bizim de rakamlar var şu an söylemiyoruz. Taslak sunmuştuk zaten. Özellikle bu enflasyonist ortamda arkadaşlarımızın refahını düşünmek durumundayız” şeklinde konuştu. Sarı eşit işe eşit ücretin masaya yatırılıp yatırılmamasına dair de görüşlerini açıklayarak “Eşit işe eşit ücret her zaman onların talep ettiği rakamlar oldu ancak Dünya Çalışma Örgütü ve dünyada çalışma saatlerinin de düşürüldüğü bu dönemde biz de 6-2’yi talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑