Güncel

Lastik iş kolunda görüşmeler devam ediyor…

Lastik İş Sendikası ile Pirelli, Prometeon, Brisa işveren temsilcileri arasında toplu sözleşme görüşmelerine devam edildi. İkinci görüşmede, üretimde toplam 21, destek işçilerinde toplam 19 maddede anlaşma sağlandı.

25 Ocak 2024 Saat: 19:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 63 kez okunmuştur

Lastik iş kolunda görüşmeler devam ediyor…
Lastik iş kolunda görüşmeler devam ediyor…

Pirelli, Prometeon, Brisa’da çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikincisi yapıldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, üretim işçilerinde 11 toplamda 21 maddenin, destek işçilerinde 10 toplamda 19 madde geçtiğini söyledi.

Bir an önce toplu sözleşmenin taraflar olarak bitirilmesinden yana olduğumuzu söyleyen Sarı, “Bugün özellikle Brisa, Pirelli ve Prometeon ile olan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde üretim işçisi olarak 11 tane madde geçti, destek işçisi olarak ise 10 madde geçtik. Toplamda baktığımız zaman üretimde 21 madde destek de ise 19 madde geçmiş oldu. Genel müzakere yaptığımız süreç içerisinde parasal maddeler üzerinde değil idari maddeler üzerinde durduk. Kendilerini de ifade ettiğimiz gibi bir an önce toplu sözleşmenin taraflar olarak bitirilmesinden yana olduğumuzu söyledik. Bir sonraki toplantı 7 Şubat tarihinde gerçekleşecek.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑