Güncel

Liseli gençlerin elektrikli 'Payidar'ı Teknofest'de

Körfez’de bulunan yarış pistinde düzenlenen Teknofest Efficiency Chalenge Elektrikli Araç Yarışları'na, Sakarya Bilim Sanat Merkezi öğrencileri 7 ayda tamamladıkları elektrikli klasik görünümlü bir araçla katıldı.

21 Temmuz 2022 Saat: 16:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 217 kez okunmuştur

Liseli gençlerin elektrikli Payidarı Teknofestde
Liseli gençlerin elektrikli 'Payidar'ı Teknofest'de

Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçların ortaya çıkmasının amaçlandığı Teknofest Efficiency Chalenge Elektrikli Araç Yarışları, Elektromobil (Batarya beslemeli), Hidromobil (Hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoride yapılacak. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına 55 elektromobil, 9 hidromobil olmak üzere 64 takım katılıyor. Sakarya Bilim Sanat Merkezi öğrencileri ise bu yıl yarışlara 'Payidar' adını verdikleri klasik tasarımlı bir araçla katıldı. Lise öğrencilerinin yaptığı ‘Payidar’ görünümüyle ilgi çekti. 

İLK OTOMOBİLLERDEN ETKİLENDİLER 

7 ayda yaptıkları araçlarıyla ellerinden gelenin en iyisini pistte göstermeye çalışacaklarını söyleyen takım kaptanı Eren Avcı, "Otomobillerin ilk çıkışı elektrikli klasik tarzda otomobillerdi. Biz de atıfta bulunmak amacıyla şu anki elektrikli aracımızı tamamen klasik bir şekilde tamamladık. Dış kabuk sac, şasemiz çelikten yaptık. Ağırlığı 300 kilo. Fiber yapanlara göre 60-70 kilo fazlamız var. Alüminyum yapanlara karşı da 30-40 kilo fazlamız var. Bataryamız ve motora verdiğimiz güç kapsamında daha iyi işler çıkarttığımızı düşünüyorum. Ortalama 45-50 kilometreye ulaşıyor. Motorun içeriği ise 1.2 kilowat, doğrudan fırçasız elektrik motoru kullanıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ve takım olarak çok çalıştık. Elimizden geleninin en iyisini de pistte göstermeye çalışacağız.” dedi.  

‘BİZİM ARABAMIZ KLASİK OLDUĞU İÇİN ÇOK DİKKAT ÇEKİYOR’ 

Pistte iddialı olacaklarını söyleyen araç pilotu Zeynep Yurtsever, "Bu araba için çok uğraştık. Umarız emeğimizin karşılığını alacağız. 2 aydır kullanıyorum. Normal otomobil gibi kullanımı. İddialıyız ve kayda değer bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Heyecanımız var ve tüm takımın emeği ve temsil eden kişi ben olduğum için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Tasarımımıza güveniyoruz. Diğer tüm arabalar modern tasarımda ve bizim arabamız klasik olduğu için çok dikkat çekiyor." diye konuştu.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑