Güncel

Metal işçilerinden patronlara son çağrı

Greve hazırlanan metal işçileri yaptıkları açıklama ile işçileri sefalete mahkum edecek şekilde patronlar lehine sonuçlanan bir senaryonun oynanmasına izin vermeyeceklerini belirtti

16 Ocak 2024 Saat: 22:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 79 kez okunmuştur

Metal işçilerinden patronlara son çağrı
Metal işçilerinden patronlara son çağrı

Metal işkolunda devam eden toplu sözleşme görüşmelerin anlaşma sağlanamaması sonrası sendikalar grev kararı aldı. Yaşanan süreçle ilgili işçiler açıklama yaptı. Yapılan açıklamada işçileri sefalete mahkum edecek şekilde yapılacak hiçbir anlaşmayı kabul etmeyecekleri belirtildi.

Metal sektöründeki üç sendikanın örgütlü olduğu Ford Otosan, Renault, BOSCH, Coşkunöz, Kroman Çelik, Sarkuysan, Autoliv, Federal Mogul, Arçelik, Candy Hoover, Mercedes, BSH, Termo Teknik, Sio Otomotiv, Temsa, Man, Mitaş, Türk Traktör, Çelik Halat, İzmir Demir Çelik, Ege Çelik, HABAŞ, CMS, ZF, Totomak ve Şenkaya Döküm fabrikalarında çalışan bir grup işçi adına yapılan açıklamada, “Patron sendikası MESS’in sefalet ücreti ve kazanılmış hakların gasbı dayatmaları nedeniyle grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. MESS ile işçiler adına masaya oturan Türk Metal ve Birleşik Metal-İş sendikaları ara bulucu raporlarının ellerine ulaşmasının ardından peş peşe grev kararı aldılar. Türk Metal grev kararı alırken, aynı kararda grev uygulama tarihini ilan etmemiş, bu tutumu biz metal işçilerinde ‘Bu dönem de bir satışa imza mı atacaklar’ kaygısı uyandırmıştır. Türk Metal bürokrasisinin geçmiş pratiği ortadadır. Her dönem aynı senaryo devreye sokulmuş, sözleşmede uyuşmazlık tutulmuş, grev kararı alınmış, bir gece ansızın da sözleşme biz işçileri sefalete mahkum edecek şekilde patronlar lehine sonuçlandırılmıştır. Bu dönem bu senaryonun oynanmasına izin vermeyecek, tüm oyunlarınızı bozacağız” denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑