Siyaset

Millet İttifakı adayını açıklıyor!

Millet İttifakı’nda Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı, diğer liderlerin de cumhurbaşkanı yardımcısı olarak açıklanması bekleniyor. Akşener için de koltuk olacak. Akşener gelirse, aday daha sonra da açıklanabilir.

6 Mart 2023 Saat: 11:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 152 kez okunmuştur

Millet İttifakı adayını açıklıyor!
Millet İttifakı adayını açıklıyor!

Millet İttifakı bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek ve ortak Cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklama kamuoyuyla paylaşılacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya gelecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için bugün masaya sandalye konulacak.

Akşener’in masaya gelmesi halinde kaldığı yerden müzakereye devam edileceği ve aday açıklaması için de gün verileceği ifade ediliyor. Akşener masaya gelmezse Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu açıklanacak.

NASIL AÇIKLANACAK?

Adayın nasıl ve ne şekilde açıklanacağına bugün toplantıda liderler karar verecek. Farklı önerilerin olduğu, o önerilerin hangisi olduğuna liderlerin karar vereceği belirtildi. Kurmaylar, “Adaya ilişkin belirsizlik ortadan kaldırılacak. Resmi seçim takvimi başlamadan bu ismi kamuoyuna duyurup duyurmamayı genel başkanlar takdir edecek. Açıklanıp açıklanmaması genel başkanların takdirinde” dedi.

Edinilen bilgiye göre masadaki dört liderin de Karamollaoğlu, Uysal, Babacan, Davutoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olarak açıklanması planlanıyor. İttifaktaki her partiye bir bakanlık verilmesi, diğer bakanlıkların partilerin milletvekili sayısına göre oransal bir şekilde dağıtılması öngörülüyor.

SEÇİLİNCE GENEL BAŞKANLIKTAN AYRILACAK

İttifakın ortak adayı Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılması öngörülmüyor. Kılıçdaroğlu seçilene kadar genel başkanlıkta kalacak. Ankara’da seçim kampanyasını yürütmek üzere bir ortak merkez binası bulunması konusunda bir görevlendirme yapıldı. Millet İttifakı ortak merkez binasında kampanya çalışmalarını yürütecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑