Hürriyet, “Bu ayrımcılığın sebebi birilerini zengin etmek mi?”

9 Ekim 2021 Saat: 13:41
Hürriyet, “Bu ayrımcılığın sebebi birilerini zengin etmek mi?”
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Belsa B Blok ile ilgili “Neden İzmit Belediyesi ihaleye girmedi?” diye soranlara “Keşke gücün karşısında herkese eşit mesafede durabilseydiniz. Neden bu ayrımcılık? Bunun nedeni birilerini zengin etme

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde2016 yılında prim borçlarına karşılık SGK’ya devredilen Belsa Plaza B Blok’un 18 Temmuz 2020 tarihindeki satışı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 16 milyona alınıp 5 yıl sonra 16,5 milyon değer biçilen ve yok pahasına satılan Belsa B Blok ile ilgili ‘Neden İzmit Belediyesi ihaleye girmedi” şeklinde gelen sorular başkan Hürriyet cevap verdi.

 

BU PEŞKEŞTE SUÇLUYU BULDUNUZ ÖYLE Mİ?

Hürriyet yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Belsa B Blok gibi ekonomik değeri paha biçilemez bir binanın yok pahasına satılmasına tek kelam edemeyip "Neden İzmit Belediyesi ihaleye girmedi?" gibi soruları soranları görünce müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Keşke gücün karşısında herkese eşit mesafede durabilseydiniz. Böylesi bir peşkeşte suçluyu buldunuz, öyle mi? 2016 yılında böylesi bir yerin devri ve şimdi de yok pahasına alelacele satılarak böylesi bir peşkeşi normalleştirmeye çalışanları görünce yazık, gerçekten yazık oluyor bu güzel ülkeme diyorum.

 

KEŞKE KASADA PARA BIRAKILSAYDI DA TEK KALEMDE ÖDESEYDİK

İzmit Belediyesinin nakit parası mı vardı ki ihaleye girebilsin. Göreve geldiğimizden beri borç ödemekle, yarım bırakılan işleri tamamlamakla, yanlış yapılan bir sürü işi düzeltmekle uğraşıyoruz. Zaten İzmit Belediyesinin tek kalemde ödeyebileceği böyle bir nakit parası olmadığı için Vadi İzmit konutları ile takas önerildi. Üstelik kaç defa yazı yazdık ve sözlü görüşme gerçekleştirdik ama her seferinde reddedildi. Keşke kasada para bırakılsaydı da tek kalemde 17 milyon nakit ödeyerek alabilseydik. Kasada para bırakmadıkları için İzmit Belediyesi ihaleye giremedi, neden kasa boşaltıldı diye sorabilseydiniz keşke.

 

KEŞKE CESURCA SORABİLSENİZ

Nakit paramız olmasa da kamu malını korumak için girişimlerimizden bahsetmeyip kamu malını kişilerin çıkarları için hiç edenleri aklamaya çalışanlar, Allah sizi ıslah etsin inşallah.

Peki yüreğiniz yetiyorsa şu soruyu da sorabilseniz keşke; tüm Akp'li belediyelerin borçlarına karşılık cami ve okul yerlerini bile kolaylıkla kabul eden SGK, neden İzmit Belediyesine ait, ekonomik değeri olan Vadi İzmit konutlarını kabul etmemiş? Neden bu ayrımcılık? Akp’ye gelince var bize gelince yok. Bunun nedeni birilerini zengin etmek midir? Keşke cesurca sorabilseniz.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1