İbrahim Bıyıklı; “Faruk Bostan benden 1 milyon istedi”

20 Mayıs 2022 Saat: 16:40
İbrahim Bıyıklı; “Faruk Bostan benden 1 milyon istedi”
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Faruk Bostan adliye sevk edildi. Bostan’dan şikayetçi olan İbrahim Bıyıklı, Faruk Bostan’ın kendisinden 1 milyon TL istediğini iddia etti.

Şantaj ve tehdit suçlaması ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Cefa Vinç firmasının sahibi Faruk Bostan gözaltına almıştı. Bostan ile ilgili, Kocaeli Ticaret Odası başkan adayı İbrahim Bıyıklı ile beraber 6 müştekinin şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bıyıklı emniyet güçlerine verdiği ifadesinde, “Bostan bana, “’KOTO seçiminde başkanı biz belirleyeceğiz, ben istersem Necmi Başkan olur. Ben istersem sen başkan olursun. Bu şehirde ticaret odası başkanını ben belirlerim’ demiştir. Daha sonra şüpheliler ‘Bize 1 milyon TL vereceksin’ dedi. Oradan geliri kesildi, bir tek sen reklam veriyorsun, sende vermeyeceksin. Reklam verirsen Necmi Bulut’un tarafına geçerim, haberi yayınlarım. Alırım parayı otururum aşağıya” dediği öğrenildi.

İSTEDİKLERİNİ YAPMALARI KARŞILIĞINDA

Müşteki Bıyıklı ifadesi şöyle; “28 Şubat Pazartesi günü İzmit adresindeki Kocaeli Halk Gazetesine gitmiştir. Burada yapmış olduğu görüşmede şüphelilerin tehdit ve şantajlarına maruz kalmıştır. Şüpheliler ellerinde bazı bilgi ve belgelerin olduğunu bunları haber yapabileceklerini ama istediklerini yapmaları karşılığında bunları yayınlamayacaklarını söylemişlerdir. Şüpheliler bu haberleri Kocaeli Ticaret Odası komite üyesi Halil İbrahim Yalnız’a (Halil İbrahim Yalnız Kocaeli Ticaret Odası 10. Komite üyesidir, müvekkil kendisini 9.komite Meclis üyesi Ahmet Kul un kayınçosu olması hasebiyle tanımaktadır) gösterdiklerini o da bu olayı şuan mevcut Kocaeli Ticaret Odası Başkanı olan Necmi Bulut’a ilettiğini Necmi Bulut'un bu haberlere çok sevindiğini yayınlaması karşılığında 200 bin lira hemen göndereceğini ve aylık düzenli olarak seçime kadar para göndereceğini söylemiştir.

‘’BEN İSTERSEM BAŞKAN OLURSUN’’

Müvekkil şüphelilere kendisi ile ilgili ellerinde belgeleri görmek istedi idiyse de şüpheliler göstermemişler. Müvekkilde şüphelilere kendisinin yasa dışı herhangi bir eyleminin olmadığını ifade etmiştir. Şüpheliler bunun üzerine ellerinde Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’a ait belgelerin de olduğunu, isterlerse onuda seçime 1 ay kala bitirebileceklerini söylemişlerdir. Şüpheli Faruk Bostan tehditlerine devam ederek; ‘’Yani seçimi biz belirleyeceğiz, ben istersem Necmi Başkan olur. Ben istersem sen başkan olursun. Bu şehirde ticaret odası başkanını ben belirlerim ’’ demiştir. Daha sonra şüpheliler ‘’Bize 1 milyon TL vereceksin. Tahsin Keskin (Kocaeli Zirve Gazetesi imtiyaz sahibi) e 1 kuruş bile reklam vermeyeceksin. Onu sen besliyorsun. Ersin Kurt’u içeri aldırdık. Ordan geliri kesildi, bir tek sen reklam veriyorsun, sende vermeyeceksin. Reklam verirsen Necmi Bulut’un tarafına geçerim, haberi yayınlarım. Alırım parayı otururum aşağıya.’’ demiştir.

“ŞANTAJDA BULUNDULAR”

Müşteki müvekkil kendilerine şantajla iş yapmayacağını kendisi hakkındaki iftiralarının ne olduğunu sormuştur. Şüphelilerde kendisi "fetöden ihraç edilen savcı Celal Nefes senin ortağın diye haber yaparız" şeklinde şantajda bulunmuşlardır. Müvekkil kendilerine böyle bir durumun söz konusu olmadığını Celal Nefesi sadece işyerinde müşterisi olması sebebiyle tanıdığını, şirketinin aile şirketi olduğunun herkes tarafından bilindiğini ve resmi kayıtlarda da aksi bir durum olmadığını ifade etmiştir. Şüpheli Faruk Bostan bu beyan üzerine " Bende Celal Nefes i tanırım ve severim. Bana da çay içmeye gelir. Kendisiyle ailecek görüşürdük. Geçmiş dönemde benim oğlumla onun oğlu Yeni Kocaelispor’da beraber top oynadılar.’’ demiştir.

‘’EMNİYET MÜDÜRÜNE GİTMEYEN BİLGİLER ALIYORUZ’’

Şüphelilerden Faruk Bostan "Emniyet demişken bu şehirde önemli kritik bilgiler, Emniyet Müdürüne gitmeden önce bana gelir’’ dedikten sonra diğer taraftan Abdullah Kaya da tasdik amaçlı ‘’Hacı herkes bilmez. Faruk Bostan askerliğini İstihbarat olarak yaptı. İyi bir istihbaratçıdır. Bilgiyi nerden, ne zaman, nasıl alacağını çok iyi bilir.’’ dedi. Tekrar Faruk Bostan söze girerek, ‘’Zaten seni emniyet Yeşilova’daki dükkanına gittiğinde arabadan inerken yere yatırıp ters kelepçe yapacak. Bu arada karşıdaki kahvede oturan Necmi’nin adamları seni fotoğraflayıp basına yollayacak.’’ demiştir. Bunun üzerine müvekkil ‘’ Polis bunu bana neden yapsın ki, beni çağırsın ben ifade vermeye giderim’’ demesi üzerine Şüpheli Faruk Bostan ‘’O işler öyle değil, adamlar seni bitirmek istiyorsa her şeyi yaparlar’’ demiştir.

‘’Yaşar Can’ı arayıp abi para lazım desem, 20 bin lira gönderir, nedenini sormaz. Yaşar Can, Güngör Aslan’a da destek oldu. Sırada Tahsin Keskin var. Yaşar Can, onlara da parasal destek vererek Tahsin Keskin i kendi yanlarına çekecek. Sen de boşa düşeceksin. O adam kafaya koyduğunu allem eder kallem eder yapar. Bu gazetenin görevi Tahir Büyükakın’ı o belediyedeki kulesinde ters kelepçe yapıp kodese sokunca ertesi gün gazeteyi kapatacağız.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1