İzmit’in yeni tramvay hattı için ikinci ihale!

31 Mayıs 2023 Saat: 12:39
İzmit’in yeni tramvay hattı için ikinci ihale!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Alikahya Stadyum tramvay hattı projesi ihalesi 10 Temmuz tarihinde yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Alikahya Stadyum Tramvay Hattı yapımı için ön yeterlilik ihalesi 9 Mayıs tarihinde yapılmıştı. 24 firmanın katıldığı ihalede teklifler incelendi. Tramvay projesi ile ilgili yeni ihale ise 10 Temmuz tarihinde yapılacak. İhale komisyonu tarafından firmalardan gelen tekliflerin incelenmesi sonrası, yeterliliğe sahip firmalar mali teklif için davet edilecek.

660 GÜNDE TAMAMLANACAK

Hazırlanan tramvay hattı projesi ile hali hazırda son durak olan otogardan stadyuma kadar olan bölgede trafik akışını rahatlatmak, toplu taşımayı da daha konforlu hale getirmek amaçlanıyor.  Otogardan durağından başlayarak 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. Hattın 660 günde tamamlanması planlanıyor.

6 DURAKTAN OLUŞACAK

Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak maçlar ve etkinlikler için büyük önem taşıyan hat otogar depo alanından başlayacak ve en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesinde son bulacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. Hattın birinci durağı; Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, ikinci durağı Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durak Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1