Kaan Şengil: “ METAMFETAMiN ” BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNU

27 Eylül 2022 Saat: 15:27
Kaan Şengil: “ METAMFETAMiN ” BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNU
BBP İl Başkanı Şengil, uyuşturucu madde “ METAMFETAMİN “ e dikkat çekerek, artık Milli Güvenlik sorunu haline geldiğini vurgulayarak, “ asla anlayamadığımız şekilde bu uyuşturucu madde konuşulmuyor “ ifadelerine yer verdi.

Yaptığı açıklamada uyuşturucu maddesi olan metamfetamin, bağımlılarda yarattığı etkiyi ve sosyal çevrenin bu madde bağımlılarından etkileşimine dikkat çeken Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kaan Şengil “  Günümüzde uyuşturucu bağımlılığında yok olan hayatları üzülerek görmekteyiz. Bu ölümlerin yüzde 54'ü metamfetamin kaynaklı gerçekleşmektedir. Bunun yanında işlenen cinayetlerin ve meydana gelen suç hareketlerinin önemli bir bölümüde bireyler metamfetamin etkisindeyken gerçekleşiyor “dedi.

Bu Madde Hızlı Bir Şekilde Gençlerimizi Ele Geçiriyor

Soyal medya hesabından yaptığı açıklamada BBP İl Başkanı Av. Kaan Şengil " Toplumumuzun kesinlikle bilmesi, duyarlı olması gereken narkotik uyarıcı madde metamfetamin ve onun toplumsal düzeyde yönelttiği tehdittir. Metamfetamin adlı uyuşturucu nedenini asla anlayamadığımız bir şekilde pek konuşulmuyor ve bu maddenin sebep olduğu veya ileride de olabileceği olumsuz durumlar basında olması gereken ciddiyetle yer almıyor. Bu madde çok tehlikeli ve yıkıcı bir etkiye sebep olarak toplumun içinde dolaşıyor, gençlerimizi ele geçiriyor. 

81 İlimizin Tüm Sokaklarında Görülmeye Başlandı

Bu uyuşturucunun en önemli özelliği vücuttaki dopamin seviyesini arttırması ve kişileri paranoyak hale getirmesidir. Metamfetamin adlı uyuşturucu, korku denilen hissiyatı beyinden çıkartarak merhamet duygusunu yok etmektedir. Bu maddenin etkisi altındayken yahut yoksunluk dönemimde annesinin başını kesen genç gibi, milyonlarca genç aramızda gezmektedir. Gençler bu madde yüzünden acımasız, duygusuz ve paranoyak birer zombilere dönüşüyorlar. 2022 yılına gelindiğinde 81 ilimizin de tüm sokaklarında görülmeye başlanan ve önemli bir tehdit olarak karşımıza çıkan metamfetamin bir gençliği öldürüyor. Bu maddenin insanlar üzerinde oluşturduğu sağlık sorunlarının yanında toplumsal güvenlik zaafiyetine sebep olması gibi nedenlerle de bu tehdit artık bir milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Bundan dolayı metamfetamin yetkililer tarafından önemle takip edilmesi ve ivedilikle çözüm üretilmesi gereken öncelikli toplumsal sorundur " ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1