KİRA VE GIDADA FAHİŞ FİYAT MÜCADELESİ

31 Mayıs 2023 Saat: 12:31
KİRA VE GIDADA FAHİŞ FİYAT MÜCADELESİ
Önümüzdeki dönemde, ücret artışlarıyla sabit gelirliler enflasyona karşı korunmaya çalışılırken, fahiş fiyat artışlarına karşı da önlem alınacak.

Başta gıda ürünlerinin satışı olmak üzere, denetimler artırılacak. Özellikle üç büyükşehir İstanbul, Ankara, İzmir ile sahil şehirlerinde fahiş kira artışlarına karşı tedbir alınacak. Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması uygulamasında sürenin uzatılması, fahiş kira artışlarına hapis ve para cezası getiren düzenlemenin kısa sürede gündeme getirilmesi bekleniyor.

ARABULUCULUK MEKANİZMASI

Ayrıca büyükşehirler başta olmak üzere kiraların çok yüksek olduğu illerde memura il ve ilçe bazında kira desteği verilecek. Bölgesine göre kira tespiti ve kiracı-ev sahibi arasında arabuluculuk mekanizmasının da önümüzdeki dönemde devreye alınması öngörülüyor.6 Şubat depreminin ardından yıkılan şehirlerde konut projeleri yoğun şekilde sürecek. Enerjide de yerli doğal gaz ve petrol kaynaklarının yanı sıra uluslar arasıhub olma hedefine odaklanılacak. Rusya ile Trakya’da kurulacak enerji merkezi projesine hız verilecek.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1