Kocaeli milletvekilleri kabineye girebilecek mi?

30 Mayıs 2023 Saat: 17:50
Kocaeli milletvekilleri kabineye girebilecek mi?
İki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi. Gözler Ankara’da açıklanacak olan kabinede. Cumhurbaşkanlığı sarayında kabine çalışmaları devam ediyor. Kocaeli Milletvekillerinin kabinede yer alıp almayacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi. Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçildi. Şimdi gözler Ankara’da açıklanacak olan kabinede. Cumhurbaşkanlığı sarayında kabinenin oluşturulması için hummalı toplantılar sürüyor. Hazine Bakanlığının başına Mehmet Şimşek’in getirilmesi için yoğun kulis yapılıyor. Ankara kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabinenin büyük bir kısmının değiştirileceği, yorulan bakanların kenara alınacağı konuşuluyor.

HÜLAGÜ SAĞLIK BAKANLIĞI

Ankara’da kabine oluşturulması için toplantılar sürerken, oluşturulacak olan kabinede Kocaeli Milletvekillerine yer verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Bu dönem 1. Sıradan Kocaeli Milletvekili seçilen Saadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesinde rektör olarak görev yaparken ismi sık sık Sağlık Bakanlığına geçiyordu. Ankara kaynakları uzun bir dönemdir Sağlık Bakanlığını yürüten Fahrettin Koca’nın yeni dönemde dinlenmesi için tekrar bakan yapılmayacağını bildiriyor.

KATIRCIOĞLU AİLE POLİTİKALAR BAKANLIĞI

AK Parti Kocaeli Teşkilatı, her dönem kabinede yer alırken bilindiği üzere son dönemde kabinede yer almamıştı. Bakanlığa ilimizden ismi geçen diğer bir isimde Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu. Katırcıoğlu’nun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına uzun süredir ismi geçiyordu. Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyükşehirler arasında en yüksek oyu yüzde 57 ile ilimizden alan Erdoğan’ın kentimizi bakan ile taçlandırması bekleniyor. Bu hafta açıklanması beklenen kabinede sürpriz isimlerin olacağı ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize kırmızı plaka verip vermeyeceği merak ediliyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1