Lastik-İş Sendikası, Goodyear'ın yüzde 65'lik zam teklifini reddetti!

29 Şubat 2024 Saat: 16:24
Lastik-İş Sendikası, Goodyear'ın yüzde 65'lik zam teklifini reddetti!
Lastik-İş Sendikası ile Goodyear arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmesinde, işverenin yüzde 65'lik zam teklifi reddedildi.

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear işyerinde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi gerçekleştirildi.  Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, işverenin yüzde 65'lik zam teklifini de kabul etmediklerini söyledi. “Sıcak sahalara girdik” diyen Sarı, “Sıcak sahalar dediğimiz parasal konularla bağlantılıdır. Ücretler konusunda karşı sektör ve endüstrinin adımları çok iştahlı değil. Çok dar adımlarla gelmeye çalışıyorlar. Beklentilerimizin Kocaeli kamuoyunun beklentilerinin olmasını kendilerine söylüyoruz. Her oturumda da bu sözleşmeyi uzatmaya gerek yok bitirelim diyoruz. Bugün de üretimde 2 madde geçtiler, destekte de 1 madde geçtiler. Toplamda üretimde 35 madde, destekte 29 madde geçti” dedi.

“CİDDİ BİR ŞEKİLDE GELİN”

İşverenin zam teklifini açıklayan Sarı, “Ücret konusunda birinci 6 ay yüzde 65 oranında bir zam teklifinde bulundular. Sosyal yarımda da yüzde 100 oranında zam teklifinde bulundular. Destek işçisine totalde bugün verdikleri ücret yüzde 85 oranında bir zam teklifinde bulundular. Sınırlı sayıda sosyal yardımlarda da destek işçisine verilen sosyal haklar konusunda yüzde 100 ile yüzde 125 oranında bir zam teklifinde bulundular. Biz vermiş oldukları teklifin asla çalışan arkadaşları memnun edecek bir teklif olmadığını kendilerine söyledik. Ciddi bir şekilde gelin diye de söyledik. Yıllık olarak yüzde 100 oranında bir zam talebimiz vardı. Destek işçisine de bunun daha fazlası oranında zam talebimiz vardı. Bu süreç içerisinde bunlar nasıl gelir bilemiyorum ama bugün de kendilerine sözleşmeyi bitirme iradesiyle kendilerine tekrar ifade ettik. Yarın da diğer endüstri ile toplantımız sürecek. Onlara da aynı şeyleri söyleyeceğiz. Çalışan arkadaşların cebinde para kalmadı. Satın alma güçleri inanılmaz şekilde düştü” diye belirtti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1