Pazar atıkları organik gübreye dönüşecek

21 Ekim 2021 Saat: 15:53
Pazar atıkları organik gübreye dönüşecek
Körfez’de pazar yeri atıkları artık çöpe gitmiyor. Atıklar, ağaçlardan toplanan dallar ile birlikte kompost üretim merkezinde öğütülerek organik gübreye dönüşecek ve tekrar doğaya kazandırılacak.

Körfez Belediyesi, Kocaeli’nde ilk olarak başlattığı Kompost Üretim Merkezi’nde pazarlardan toplanan atık meyve ve sebzeleri de öğütecek. Bugüne kadar ağaç budala işlemleri sonrası toplanan dallar merkeze getirilerek öğütülüyor, kompost hale getiriliyor ve belediyenin peyzaj çalışmalarında kullanılıyordu. Sıfır Atık Projesi kapsamında şimdi ilçe genelinde kurulan pazarların toplanması sonrası arta kalan meyve ve sebzeler de öğütülecek.

 

STARTI BAŞKAN SÖĞÜT VERDİ

Projenin startı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt tarafından verildi. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi altında bulunan kapalı pazarda esnafın çalışmasını tamamlanması sonrasında temizlik ekipleri ile birlikte çalışma yürüten Başkan Söğüt, meyve ve sebzeleri toplama aracına yükledi. Başkan Söğüt’e Başkan Yardımcıları Faruk Denli ve Osman Yurt ile Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin de eşlik etti.

 

VATANDAŞLARIMIZA DA VERECEĞİZ

Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülecek projenin önemine değinen Başkan Şener Söğüt, “Bugün projenin ilk adımını atıyoruz. Amacımız topraktan geleni tekrar toprağa kazandırmak. Arta kalan meyve sebzeleri kompost gübreye dönüştüreceğiz. Bu proje ile hem belediyemizin ihtiyacı olan gübreyi karşılamış olacağız hem de ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza da aktaracağız.

 

30 TON PAZAR ATIĞI

İlçemizde kurulan pazar alanlarının temizlenmesi sırasında yaklaşık 30 tona yakın sebze ve meyve atığı toplanıyor. Bunları Kompost Üretim Merkezi’mize götürerek kompost makinesinde öğüteceğiz. Daha önce başlattığımız dallardan elde ettiğimiz kompostlar ile karıştıracağız ve daha kaliteli gübre elde etmiş olacağız. Proje ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1