Siyaset

Nail Çiler’den 16 Ocak Mesajı

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üne 16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyeti kuracağını ilk kez duyurduğu, İzmit Kasr-ında basınımızı bir araya topladığı gün; basınımızın “Onur Günü” olarak kabul edilmiştir.''

15 Ocak 2024 Saat: 16:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 85 kez okunmuştur

Nail Çiler’den 16 Ocak Mesajı
Nail Çiler’den 16 Ocak Mesajı

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üne 16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyeti kuracağını ilk kez duyurduğu, İzmit Kasr-ında basınımızı bir araya topladığı gün; basınımızın “Onur Günü” olarak kabul edilmiştir.

Basın mensupları halkın haber alma hakkını kullanması için fedakarca çalışan birer neferdirler. Gazeteci olarak her biriniz, toplumun bilgiye erişim hakkını sağlamak, doğru ve tarafsız haberleri sunmak, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunmak adına büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bu nedenle, sizleri Basın Onur Günü vesilesiyle içtenlikle selamlıyor ve takdir ediyorum.

Gazetecilik mesleğinin zorlukları, gün geçtikçe artan bir karmaşıklığa sahip dünyamızda, haberin doğruluğunu koruma ve tarafsızlığı sürdürme çabalarınızın ne kadar kıymetli olduğunu bilmekteyim. Bilgiye erişimin hızlı ve anlık olduğu günümüzde, sizlerin özverili çalışmaları, toplumu aydınlatma misyonunu taşıyor.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te gerçekleştirdiği ilk ve tek basın toplantısında Cumhuriyeti ilan etme düşüncesini ilk kez gazetecilere duyurarak basına ne kadar önem verdiğini de göstermiştir. Özgür basının özgür bir toplumun temel göstergesi olduğunun bilincinde, gazetecilik görevini fedakarca yerine getiren tüm gazetecilerin Basın Onur Günü’nü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren gazetecilerimizi saygıyla anıyorum.

Selam ve saygılarımla’’.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑