Spor

Ne antrenörü var ne de kulübü…

Antrenörsüz ve kulüpsüz kalmasına rağmen çalışmalarını devam eden genç spordu Aykut Eren Dinç, imkansızı başarmaya devam ediyor.

28 Aralık 2023 Saat: 11:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 94 kez okunmuştur

Ne antrenörü var ne de kulübü…
Ne antrenörü var ne de kulübü…

Kocaelili Artistik Buz Pateni Sporcusu Aykut Eren Dinç, antrenör ve federasyon desteğinden yoksun kendi imkânları ile çıktığı yolda başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Aykut Eren 2017’de bir protokolle tesisin il spor müdürlüğüne geçmesiyle Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü için yıllarca yarıştı, milli takımda yer alarak ülkemizi Denkova’da temsil etti. Getirdiği birçok kürsü başarısının sonucunda ödül olarak yarışmaya sayılı gün kala 2022-23 sezonu başında “Antrenör yok” bahanesiyle aniden kulüpsüz ve antrenörsüz bırakıldı. 15 yaşında milli sporcu Aykut Eren Dinç bu sezon tüm başvurularını kendisi yaparak yoluna ferdi olarak devam etti. Son olarak Kocaeli’de gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda ferdi olarak yarışan tek sporcu olan Aykut Eren ikinci oldu ve önemli bir başarıya imza attı.

TEK BAŞINA BAŞARIYOR

Aykut Eren, ülke genelindeki diğer şehirler baz alındığında tek başına yani ferdi, antrenörsüz ve kulüpsüz olarak koreografi hazırlayarak yarışmaya girmek durumunda bırakıldı. Ailesi tarafından defalarca durumun anlatarak yardım talep etmesine rağmen sorun yine çözülmedi.

Yaşanan durumu Aykut Eren’in ailesi şöyle anlattı; Yarışmadan birkaç gün önce yaşatılan birçok olumsuzluğa, engellemeye, aile itibarına olan suikast girişimine rağmen eğitimde eşitlik fırsatından yoksun bırakılan Aykut Eren, kararlı ve disiplinli çalışmalarıyla Türkiye ikincisi oldu. Son yarışma dahil, tek başına, aile desteğiyle yurtiçi ve yurtdışında elde ettiği birçok şampiyonluk başarılarıyla şehrimiz ve ülkemiz adına getirdiği madalyalardan onur ve gurur duyuyoruz.

RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ

Aykut Eren, son 1 yıl içinde 3 uluslararası, 6 ulusal derece ile Türkiye ve Avrupa’da kazandığı şampiyonluklarla küçük yaşta rüştünü ispat etti. Kovid zamanı ertelenen yarışmalar sebebiyle ilk olarak 11 yaşında giydiği Milli takım formasıyla gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu gösterdi. Aykut Eren sadece sportif anlamda değil aynı zamanda akademik olarak da başarılı bir öğrenci olup, Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi, okul birincisi olarak spor ve eğitimin bir arada götürülebileceğinin de en güzel örneklerinden birisidir. Aykut Eren bununla birlikte, konservatuar öğrencisidir ve keman ve piyano da çalmaktadır.

PROJE ÜRETİYOR!

Bu özel yeteneklerini kalbinin güzelliği ile birleştirip topluma faydalı projelere de imza atan Aykut Eren “Buzda biz de varız, engelleri aşarız” isimli projesinin de kurucusudur. 2022-2023 sezonunda okulunda resmi kayıtlarla ve Kocaeli Engelsiz Spor Kulübü ile hayata geçirmiş, bir çok engelsize dokunarak güzel arkadaşlıklar samimi dostluklar kurmuştur.

TÜBİTAK’A HAZIRLANIYOR

Yürüttüğü bu projede de yine uluslararası madalyaya layık görülmüştür. Aykut Eren ayrıca çok değerli rehberi Ömer Hoca ile TÜBİTAK Biyoloji olimpiyatlarına hazırlanmaktadır. Zaman zaman arkadaşları ve babasıyla tenis oynamayı da çok seven Aykut fırsat buldukça kar kayağını da severek yapmaktadır. Bütün bu meziyetleri dolayısıyla kendisi birçok STK tarafından da tebrik ve takdir edilmektedir.

BUZDAĞININ GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

Birçok farklı kurumda hocalarıyla uyum içinde çalışan Aykut Eren, sportif başarılarını elde ederken küçük yaştan beri birçok zorlukla mücadele ettirilen, mobbing ve şiddetle karşılaşmasına, defalarca spor kazası geçirerek ihmal edilmesine, antrenör ve kulüp desteğinden, eğitimde eşitlik fırsatından, çocuk haklarından yoksun olarak bu seviye ve başarılara ulaşması da ayrıca bazı dernekler tarafından uzunca bir süredir takip edilmektedir.

ÇOK AZİMLİ BİR SPORCU

Ailesine olan saygı ve sevgisinin yanı sıra birçok kurumdaki büyükleri ve öğrenim gördüğü okullardaki öğretmenleri tarafından çok sevilmekte ve takdir edilmektedir. Güzel ahlakını spor disiplini ve zekasını pozitif enerjisiyle birleştirerek değişkenliklere çabuk ayak uydurup sadece buzda değil buz dağının görünmeyen yüzünde işlenen kaygan zemin karşısında da yılmayan bir azme sahip olması sevenleri tarafından çok takdir edilmektedir.

SPORCU VAR TESİS VAR ANTRENÖR YOK

Federasyon bir özel kulübe antrenör atamış olup biri milli olan, diğeri yine federasyonun lisanslı yarışmacısı sporcuları 3 sezondur çalıştırılmamaktadır. Sistemin bir izlenebilirliği, denetimi olmalı, bir Türkiye ve Avrupa şampiyonu aşağı çekilmemelidir. Ailesi olarak bizler Aykut Eren’in her zaman yanında ve destekçileriyiz. En başta “Antrenör” sorununun çözülmesi ve bakanlıktan tesise acilen burada kendisiyle uğraşan antrenörler haricinde tecrübeli bir antrenör atanması gerekmektedir. İl Spor Müdürlüğü’nün “Antrenörüm yok” bahanesiyle devletin elindeki kulüpleri kapatması ve milli bir sporcunun antrenörsüz ve kulüpsüz kalması, sahada ötekileştirilmesi anlaşılabilir bir durum değildir.

SPORCUYA KÖSTEK OLANLARIN AMACI NEDİR? ASIL KONUYU UNUTTURMAK MI?

“Spora hizmet Kocaeli’ye hizmettir” anlayışıyla yanında olması gerekenler, çocuk koruma programı işletmesi gerekenler, maalesef görevlerini yerine getirmemekte, sporcunun gelişiminin durdurulmasına seyirci kalmaktadırlar. Bu durum 8 yaşındaki diğer bir kız yarışmacı performans sporcusu için de geçerlidir. Geçtiğimiz ay Sofia Denkova’da 1. olarak Milli Marşımızı okutan ancak sonrasında motivasyonu aşağı çekilen genç sporcumuz Manavlar Dernekleri Federasyonu’ndan da “Onursal Üye” belgesi ile takdir edilmiştir.

MANAVLAR DERNEK FEDERASYONU AÇIKLAMASI

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu kurucu üyesi olan, Kandıra Deliveli Köy Güzelleştirme Ve Kültür Yayma Derneği’nden Sayın Kadir Özdemir tarafından Aykut Eren’e onursal üyelik ve sporcuya destek motivasyonu için jest olarak bir spor malzemesi hediye takdimi yapılmıştır. Federasyon açıklamasında “Yardımsever, merhametli, saygılı ve örnek bir çocuk yetiştirdikleri için de ailesini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SPORDA ŞİDDETE VE MOBBINGE HAYIR!

Bu vesileyle de bugünlerde başta futbolda gördüğümüz ve şahit olduğumuz fiziksel şiddetin yanı sıra sporda şiddet ve mobbingin her türlüsünü kınıyoruz, ülkemiz sporunun daha iyi yerlere gelmesi ve daha güzel başarılar elde edilebilmesi için başarılı sporcuların aile imkanlarına bakılmaksızın da devlet olarak spora aktarıldığı söylenen kaynaklarla desteklenmesini, sporda çocuk koruma programlarının uygulanarak sporculara antrenör, kulüp, eğitim ve bunun gibi durumlarda eşit imkanlar sunulmasını, ayrıştırılma ve haksızlık yapılmadan hedefi olanların desteklenmesini temenni ettiğimizi de vurgulamak istiyorum.”


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑