Güncel

Nihai karar verildi….

Kandıra’da bulunan Dikili Rüzgâr Enerji Santrali, kapasite artışına gidiyor. Bölgeye yeni rüzgar tribünleri kurulacak

15 Şubat 2024 Saat: 10:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 70 kez okunmuştur

Nihai karar verildi….
Nihai karar verildi….

İzmit Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen Dikili Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Dikili RES Kapasite artışı projesi kapsamında mevcutta işletilmekte olan (6,8 MWm/5 MWe) kapasiteli 2 adet türbinde yazılımsal olarak kapasite artışı yapılarak mevcut türbinlerin üretim kapasitesi arttırılacak. Bunun yanında ise 5 yeni rüzgar türbini kurulacak.

Kapasite artışına konu olan 3 adet türbin orman alanına kurulacak. Bölgede devam edecek olan inşaat çalışması sırasından ise çok sayıda ağacın kesilmesi bekleniyor. 69 milyon lira olana projenin 30 ay süreceği belirtildi.

Proje ile ilgili nihai karar verildi. Son şekli verilen rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı ifade edilirken, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya  Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑