Yaşam

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, büyük mitinge hazırlanıyor

Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları, staj başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması konusunda çağrılarını sürdürüyor.

11 Şubat 2024 Saat: 19:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 94 kez okunmuştur

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, büyük mitinge hazırlanıyor
Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, büyük mitinge hazırlanıyor

Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları, staj başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması için 18 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan Büyük İstanbul Mitingi'nde buluşacak.

Mitinge davet çağrısı yapan mağdurlar, şu ifadelere yer verdiği: Fiilen çalışan ( işçi ); ismen Stajyer ve Çırak olarak başladığımız çalışma hayatımızda emeklerimizin karşılığını bugün de alamamış durumdayız. Nedeni ise çok açık aslında. Sigorta kartlarımızda ve E-Devlet sisteminde görünen işe başlangıç tarihimizin emeklilik hesabında sayılmamasıdır. Acı olan ise, bize bu durum böyle anlatılmadı. SSK kartlarımız verilirken “bu kartlar sizin için çok önemli yaşıtlarınıza göre avantajlısınız, sigortanız başladı” diye bilgi verildi. Bugün geldiğimiz noktada ise 1 yanlış çok doğruyu götürmekte. Yanlış olan : SSK işe girişlerimizin sayılmaması. Doğru olan : Bir nefesle tükenen yaşayamadığımız çocukluğumuz, gençliğimiz.

"HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Milli Piyango talihlisi gibi anlattığınız SSK kartımızın amortisini dahi alamadık. Mağduriyet yerinde ve zamanında çözüme kavuşursa mağduriyet olmaktan çıkar.  Devletin bütçesi halkıdır. Devlet mağduriyetleri tespit eder ve çözer. Bütçe, "gelir ve giderleri gösteren bir çizelge" olarak tanımlansa da sadece sayılardan oluşmamalıdır. Bir ruhu, bir felsefesi olmalı ve vatandaşların refah ve mutluluğunu da hedeflemelidir. Yıllarca üreten ve çalışan çırak ve stajyerlerin başlangıç haklarını vermek, bütçe dengelerini sarsmayacağı gibi sonraki nesillerin teknik meslek seçimleri için de teşvik olacaktır. Gelin hep birlikte 3308 Sayılı Yasa Kaynaklı Mağduriyete son noktayı koyalım.

"18 ŞUBAT'TA İSTANBUL'DA"

3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir. Gazi meclisimizin yoğun bir çalışma dönemi içinde bulunduğu bir dönemde hakkımızı teslim edecek bir kanun çıkaracağına inanıyoruz. 18 Şubat Pazar günü 'Büyük İstanbul Buluşması' adlı mitingimizi Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları olarak gerçekleştireceğiz. Fikir, plan, proje, masada ve sahada çalışma istekleri için bizlere her mecradan ulaşabilirsiniz. Telefon: 0544 972 47 25

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑