Yaşam

Yılbaşı öncesi gıda denetiminde işletmelere ceza yağdı!

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri yıl boyu devam eden rutin denetimlerin yanı sıra yılbaşı öncesi beklenen tüketim artışı nedeniyle gıda ürünlerinin denetimini gerçekleştirdi.

31 Aralık 2023 Saat: 21:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 95 kez okunmuştur

Yılbaşı öncesi gıda denetiminde işletmelere ceza yağdı!
Yılbaşı öncesi gıda denetiminde işletmelere ceza yağdı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatlarıyla 26 Aralık tarihi itibariyle 81 ilde eş zamanlı başlatılan ve 1 hafta sürecek olan denetim seferberliği kapsamında Kocaeli’de gıda satış, üretim ve toplu tüketim işletmelerinde sıkı denetim faaliyeti başlatıldı.

23 İŞLETMEYE CEZA

Tüketicilerin, halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla yılı içinde yapılan rutin denetimlere ek olarak 26 Aralık tarihinden bugüne kadar ilimizde çeşitli gıda işletmeleri ve alkollü içki satışı ve sunumu yapan işletmeler de dahil olmak üzere Valilik koordinasyonunda İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli 57 gıda kontrol görevlisi personelle 858 adet denetim gerçekleştirilmiş, bu denetimler neticesinde uygunsuzluğu tespit edilen 23 işletmeye işlem yapıldı.

İHBAR HATTI ALO 174

Gıda denetiminde en iyi denetim tüketicinin yaptığı denetimdir. Olumsuz bir durumla karşılaşan tüketicilerin gıda güvenliğini tehdit eden olayları Alo 174 Gıda Hattı’na ihbarda bulunmaları denetimlerin etkinliğini artıracak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑