Siyaset

.

İstanbul Sözleşmesinin geçtiğimiz hafta sonu gece geç saatlerde açıklanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilmesine bir tepkide İYİ Parti Körfez İlçe Başkanlığı’ndan geldi.

24 Mart 2021 Saat: 21:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 921 kez okunmuştur

.
.

Geçtiğimiz hafta sonu gece geç saatlerde, İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kaldırılmasına tepkiler büyüyor. TBMM’de milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen İstanbul Sözleşmesinin, gece yayımlanan bir kararnameyle feshedilmesine, İYİ Parti Körfez İlçe Teşkilatı da düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Soğuk havaya rağmen çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, İYİ Parti Körfez İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Buse Taşdemir “ gece geç saatlerde yayımlanan bir kararnameyle 42 milyon kadının hakkı elinden alınarak, katledilen binlerce kadının yeniden öldürüldüğünü “ vurguladı.

ÜLKE ADINA KARANLIK GÜNLERE UYANIYORUZ

Açıklamasında, kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi, bir gecede tek adam hükümeti tarafından feshedilmiş olmasına dikkat çeken Buse Taşdemir “  Bu kararla, koruma ve uzaklaştırma kararlarına rağmen en güvenli yer olan evlerinde hatta sokak ortasında katledilen binlerce kadın; bir kez daha öldürülmüştür. 42 milyon kadının hakkı elinden alınmıştır” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ OLARAK YARINLARI BERABER İNŞA EDECEĞİZ

Kadına yönelik şiddetin arttığı her türlü eşitsizliğin giderek daha fazla derinleştiği bu dönemde, İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kaldırılamaz diyen Taşdemir  “ Böylesi bir süreçte kadınlar açısından bu eşitsizlikleri, adaletsizlikleri giderecek politikalar hayata geçirmek gerekirken İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması ve daha sonra yürürlükten kaldırılması asla kabul edilmez. Eşitlik, adalet ve vicdana dair ne varsa yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Dün ne diyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. Biz İYİ Parti olarak kadınlarla yan yana yürümeye, adil ve eşit yarınları beraber inşa etmeye devam edeceğiz ” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑