Güncel

BAKAN KURUM BARBAROS MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Barbaros mahallesini ziyaret etti. Mahalleyi inceleyen Kurum yeni yapılacak olan projeyi vatandaş ile değerlendirerek fikir alışverişinde bulundu.

18 Nisan 2022 Saat: 16:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 607 kez okunmuştur

BAKAN KURUM BARBAROS MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ
BAKAN KURUM BARBAROS MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli heyeti Barbaros mahallesini ziyaret etti. Mahalleyi inceleyen Kurum yeni yapılacak olan projeyi vatandaş ile değerlendirerek fikir alışverişinde bulundu. Bakan Kurum burada yaptığı açıklamada, “Değer tespitleri yapacağız sizin evlerinizin değerleri ve yeni yapılacak olan evlerin değerleri eşitse ya da 20-30 eksikse biz devlet olarak onu zaten karşılayacağız ama fark varsa da onu deriz ki bunda da bu kadar fark çıktı biz konutlarınızı şuraya yapıyoruz metrekareleri de bu kadar deriz. Bayramdan sonra çalışmalara başlayacağız. Bu yıl yeni yapacağımız yerin temellerini atalım. Biz sonuçta sizi mağdur etmeyecek şekliyle yürüteceğiz çalışmaları biz sizi mağdur etmeyeceğiz siz de bizi idare edeceksiniz. Bu işi hızlı ve etkin bir şekilde yürütmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum daha sonrasında mahalle sakinleriyle birlikte mahalle kahvesinde bir araya gelerek kısa bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

YILSONUNDA İNŞAATA BAŞLAYACAĞIZ

Mahallede aracından indikten sonra vatandaşlar tarafından karşılanan Kurum, burada vatandaşlarla görüşmeye başladı. Kurum şunları söyledi: “Sizin görüşleriniz çerçevesinde bayramdan sonra burada hazırlanan kentsel dönüşüm ofisinde görüşmeler başlayacak. Sizlerin daha sağlıklı ortama taşınmanız için devlet olarak elimizden geleni yapacağız. Burada ortaya çıkacak farkın yüzde 20-30’unu devlet karşılayacaktır. Ama değer belirlemede fark çok çıkarsa siz de bize destek olun. Sizin evlerinizin değeri ile yeni yapılacak evlerin değeri yakınsa biz onu karşılarız. Ama fark çok büyük ise sizden geri ödeme yapmanızı isteyeceğiz. Yılsonuna kadar belirlenen yerde evlerinizin inşaatına başlayacağız.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑