Güncel

Böyle acılar bir daha yaşanmasın

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı, ‘’ Böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum’’ dedi.

5 Şubat 2024 Saat: 16:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 86 kez okunmuştur

Böyle acılar bir daha yaşanmasın
Böyle acılar bir daha yaşanmasın

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Vali Yavuz’un mesajı şöyle:


‘’Asrın felaketi olan, 11 il ve 14 milyon insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinde 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve aziz milletimize sabr-ı cemiller niyaz ediyorum.

06.02.2023 günü, Türkiye saati ile 04:17'de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğünde ve saat 13:24’de merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde iki büyük yoğun yıkıcı deprem yaşadık. Aziz milletimizin derinden hissettiği asrın felaketinin sabahında depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş iline Koordinatör Vali olarak görevlendirildim.

HER BİR FERDİYLE BİRLİKTE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK


Afet bölgesinin genişliğine ve yıkımın büyüklüğüne rağmen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, afetzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, maddi ve manevi destek vermek için devletimizin tüm birimleriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla, aziz milletimizin her bir ferdiyle birlikte var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.


Depremin sabahında başlayan ve gerek yoldayken gerek afet bölgesindeki görevim süresince devam eden aramalar, depremzede kardeşlerimiz için ne yapabiliriz mesajları, aranmaya gerek kalmaksızın yapılan irili ufaklı yardımlar bizim oradaki görev aşkımızı, şevkimizi artırdı. Gücümüze güç kattı.
Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzü, bilim, sanayi, teknoloji ar-ge ve inovasyon üssü Kocaeli’miz, her konuda olduğu gibi, deprem bölgesine yaptığı yardımlarla yardımseverlikte de öncülüğünü göstermiştir.

KOCAELİ EL ELE VERDİ, YARALARI SARDI

Kocaeli’mizin kurumsal gücü ve kurumlar arası iletişim becerisi sayesinde günün ilk ışıklarıyla birlikte yardımların nasıl ve nerede toplanacağı, tasnifi ve en uygun araçlarla gönderilmesi dahil hızlı bir şekilde programlama yapılmıştır. İlimizden 1.500 Tır / Kamyon, 217 Vagon, 3 Gemi ile Afet Bölgelerine yardımlar ulaştırılmıştır. Hesaplamalara göre kayıt altına alınan yardım miktarı 2 Milyar TL’yi geçmiştir. Bu hesaplamalara kayıt dışı gönderilenler dahil olmadığı gibi ayrıca Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin de bütçelerinden harcadıkları bu rakamlara dahil değildir. Hesaplamalarımıza göre 3 Milyar TL’yi geçen yardım faaliyeti deprem bölgelerine ulaştırılmıştır.

Kahramanmaraş ilinde 50’si Kocaeli Çarşısında; 34’ü Pazarcık ilçesinde olmak üzere 84 iş yeri çok kısa bir sürede yapılarak işyerleri yıkılan ve ağır hasar alan esnaflarımıza teslim edilmiş, bölgede çok elzem olan ticari hayatın faaliyete geçmesine katkı sunulmuştur.

EVİNİ AÇTI, EKMEĞİNİ BÖLÜŞTÜ

Kocaeli’mize 40 Bin 200 depremzede vatandaşımız gelmiş olup bu vatandaşlarımızın 4 Bin 138‘i KYK yurtları dahil olmak üzere kamu tesislerinde, yakınlarının yanında, evlerini açan yemeklerini bölüşen Kocaelili hemşehrilerimizin hanelerinde misafir edilmiş bir nebze olsun acıları dindirilmeye gayret edilmiştir.


Yine ilimizde misafir edilen kardeşlerimiz için Valiliğimiz koordinasyonunda kurulan Sosyal Marketten 17 Bin’ in üzerinde depremzedenin ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca 9 Bin 599 haneye 4 Milyon 145 Bin TL ayni yardım; 11 Bin 354 haneye 23 Milyon 619 Bin TL nakdi yardım yapılmıştır.

YARDIMA KOŞAN HERKESE EN İÇTEN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM


Böyle acıların ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremlerde hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, bu zorlu süreçte yanımızda olan özellikle ülkemizin gururu sanayi kuruluşlarımıza, OSB’lerimize, Sanayi-Ticaret ve bütün Odalarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla Kaymakamlıklarımıza, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimize, Üniversitelerimize, STK’larımıza, öğrencisinden öğretmenine, ev hanımından işçisine, yaşlısından gencine kısacası bu acıyı yürekten hissedip karınca kararınca yardıma koşan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum.’’

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑