Siyaset

Hürriyet iddialara sert çıktı; “ HODRİ MEYDAN ”

AK Partili meclis üyelerinin, “akrabaya iş verdin” iddiaları ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “ hodri meydan ” dedi.

15 Nisan 2022 Saat: 18:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 533 kez okunmuştur

Hürriyet iddialara sert çıktı; “ HODRİ MEYDAN ”
Hürriyet iddialara sert çıktı; “ HODRİ MEYDAN ”

İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında AK Parti Grup başkan Vekili Muharrem Tutuş denetim raporu ile ilgili yaptığı konuşmasında, Hürriyet’in yeğenine 1,5 milyon liralık iş verildiğini söylemişti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, düzenlediği basın toplantısında iddialara sert tepki gösterdi. Hürriyet, “Söyleyeceğim her şey vereceğimiz her bilgi belgeye dayalı. Bugüne kadar ne yazık ki hep havaya konuşan sadece iddia eden ama iddiasını ispat mantığından uzak ben yalanı atayım da birileri belki inanır düşüncesiyle bu iddiaları aksini kanıtlayarak iftira ve yalanları boşa çıkarmıştık; çıkarmaya ve çürütmeye devam ediyorum. Göreve geldiğimizden bu yana her meclisimiz çok aksiyonlu çok konuşanların olduğu bir meclis oldu. Keşke ağzı olanın konuştuğu kadar beyni olanlar da konuşsa. Keşke beyinlerle savaşsalar ama görüyorum ki silahsızlar” dedi.

"NİYE YARGIYA GİTMİYORLAR "

Açık alamsının devamında Hürriyet şunları belirtti; “Yalan ağızlarında yuva yapmış. Sürekli olmaya bir şeyleri ispat etmekten gına geldi. Biz yorulduk onlar yorulmadı. Oy birliğiyle onayladılar faaliyet ve denetim raporları üzerine yazdıkları şeyleri iddialarla söylediler. Öyle bir noktaya getirdiler ki suç isnadına kadar vardı her ey. Ben bir çöpten bile soruşturma geçiriyorum. Madem bu kadar suç işledik niye yargıya gitmiyorlar? Sürekli bize kayyum atatmak ufacık bir şeyden bile bir şeyle çıkarmak için uğraşan güruhla uğraşıyoruz. Bu kadar yolsuzluk hırsızlık olacak ve bize hiç müfettiş gelmeyecek. Şu anda şaşkınlıkla her şeyi izliyor ve okuyorum.

“HİÇBİRİ AKRABAM DEĞİL”

Basın mensupları Ak Partililer konuşunca başkan yeğenine iş verdi dediniz. Ben açıklama yapacağım deyince başkan yeğenine iş verdi iddiası diye yazdınız. Şu anda elimde bulunanlar benim eşimin kardeşlerim eşimin kardeşlerinin soy kütüğünü içeren TC’lerine kadar bilgilerimiz var. Köstekli, Oral ve Altın soyadları iddialar arasında Bu soyadları asla ve asla öz yeğenim yok. Bir yeğenim iki kardeşim var; 6 yaşında adı toprak daha çok küçük. Eşimin bir kardeşi var. Cemil Hürriyet onun da eşinin adı Tuğba Topdemir Hürriyet babası da esnaftır. 9 ve 10 yaşlarında iki çocukları var. Birinci derece konuşacaksak toplamda 3 tane yeğenimiz var.  İkinci dereceye de baktık onlarda da bahsi geçen isimler yeğenimiz falan değil. Ardından 3, 4 ve 5. Kuşaklara kadar baktık. Ama dedikleri isimler soy kütüğümde yok.

“ADEM İLE HAVVA’YA KADAR GİDELİM”

Zekiye Köstekli Kırıkkaleli Koral Altın Ağrılı. Benim Ağrılı biriyle nasıl akrabalığım olabilir. Medeniyetler başkanıyım herhalde. Nikomedyalı akrabalarımıza kadar Adem ile Havva’ya kadar gidelim. Onların bazı şeylerin altına kalacak kadar akrabalık ilişkileri daha güçlü. Sizin hiç etrafınızda kardeşim, ablam, amcam öz olmasa bile yeğenim dediğiniz insan yok mu? Bir sürü insanın düğününe gittim. Canım kardeşim diye paylaşım yaptım benim kardeşim mi oldu? Sadece bir haber metnine bağlı olarak terminolojide, hukukta asla iade edilemeyecek bir iddiada hatta iftira ne yazık ki konuşuluyor.

“3 YILDIR ANAMIZ AĞLIYOR”

İddiaları ortaya atanları ispatlamaya davet ediyorum, hodri meydan, adliye orada. Yapamadıkları Yürüyüş Yolu’ndan yürüye yürüye gitsinler. 1,5 milyon öz yeğenime aktarmışım, gitsinler, şikayet etsinler. Ben ve iftiraya maruz kalan herkes gerekli tüm yasal haklarımızı kullanacağız. O kadar uzun boylu değil, herkes haddini bilecek. 3 yıldır anamız ağlıyor. Didik didik ediyoruz her şeyi. Özek firması velev ki yeğenim. Yaptığı iş ay simit İzmit programımız ve birkaç PR çalışmamız her firmanın ortağı kimdir bilemeyiz. Geçen yıl bile 19 Bin evrak geçti elimizden. Aldığı işin bedeli 397 bin TL. Hani 1,5 milyon TL nerede. Öyle bir uyanıklık yapmışlar ki Koral Altın’ın diğer işlerini de bu işe ekliyorlar. 397 bin için iftira üstüne iftira. Hakan Oral ne yapmış bizde? Bir yıl boyunca bando hizmeti almışız. Hakan kardeşimde saksafon sanatçısı. Bando hizmetinde yer almış. Bando haftada bir gün eski ritüelleri yapmak adına bayrak töreni yapıyoruz. Kişi başı verdiğimiz para 150 TL. Ayda dört kere çalıyorlar, ayda 600 TL yapar. Yılda 7 bin TL yapar. 7 bin TL’lik bir rakamı köpürte köpürte 1,5 milyon TL gibi gösterdiler. Birilerinin ittirmesiyle yalanlar attılar, ben de bunları çok güzel yazdım bunları belleğime kazıdım.

“ÜLKEYİ KARPUZ GİBİ İKİYE BÖLDÜLER”

Soruyoruz, söylemiyorlar. Öğrendik ki Kartepe meclis üyemiz Hasan Bayrakmış. Eşme Tarımın sahibi. Yılardır bu kentte iş yapan tek distribütör. Eşme Tarım bu kentte sadece bize değil. İzmit Belediye meclis üyesi değil, diğer belediye meclis üyelerinin bizimle iş yapması yasak değil. Hasan Bey bize kestiği bütün faturaları gönderdi. Bütün belediyeler Eşme Tarım firmasından alışveriş yapıyor. Meclis üyemiz diye 10 liralık malı 100 liraya almıyoruz. Böyle bir iddia varsa konuşsunlar. Birleri istiyor ki sadece AKP’liler iş yapsın. Ülkeyi karpuz gibi ikiye böldüler. Kardeşim bu memlekette AK Parti dışında Saadet Partilisinden MHP’lisine bu insanlar ekmek yiyemeyecek mi. Bu memlekette görüşü, sıfatı ne olursa olsun herkes iş yapar. Yeter ki kanun çerçevesinde olsun. Nevzat Bey döneminde 2017-2018 yılında Parti Maltepe ilçe yöneticilerinin birinin sahip olduğu bir firmadan zirai ilaç malzemesi alınıyor. Bu malzemelere öyle bir para ödeniyor ki o dönemin fiyatı içerisinde 1 liraysa belki 5 lira ödeniyor. Aynı üründen biz 2020’de aynı üründen almışız. İki yıl önceki fiyattan almışız. Ekonominin geldiği durumu siz düşünün. AK Partili yönetici 10 liraya sattığı malı biz 2 yıl önceki fiyatla almışız. Yolsuzluk, rant arıyorsanız rantın kendisi burada. Ben belgeyle konuşuyorum.”

“YAZIKLAR OLSUN”

Şoförünün kayınpederine iş yaptırdı iddiasına da değinen Hürriyet, “Şoförümün kayınpederine paralar aktarmışım. En büyük yolsuzluğu ona yapmışım. Şoförümün kayınpederi bu kentte Bekirpaşa’da esnaflık yapan AK Partili MHP’linin de yanığı şerefli bir abimiz. Kamuya çok fazla iş yapmaz. Kendi halinde insanlar. 2021 yılında küçük bir alım için bin 36 liracık yemek hizmeti almışız. Bunun için mi yolsuzluk yapmışız. Bir esnaf bunun için hırpalamaya değer mi? yazıklar olsun. Görkem Lokantası alın araştırın. Bu adam belediye olduğu için üzerine kar koymadan satış yaptı. Ramazan ayındayız ne ramazanı kaldı ne cuması kaldı bu işin.

“ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BİLE DİLİNE DOLADI”

Fethiye Caddesi projesini açık ihale ile yaptık. Birileri sıraya girdi kocaman Büyükşehir Belediye Başkanı bile diline doladı bizi, kendi çamuruna ortak etmeye çalıştı. Açık ihaleyle yaptığımızı bile bile kim davet usulü diyorsa alnını karışlarım. Yaptığımız iş kalitesi, düzgünlüğü o kadar iyi gidiyor ki! Zaten birilerini rahatsız eden de bu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı 37 milyonluk ihaleyi davet usulü ile istediğine göz göre göre verdi. İhaleye gitmeyen biri dava açtı kazandı yetmedi koskoca başkan çıktı dedi ki bunu davet usulü ile yapmamak ahmaklıktır, Sayıştay saçmalıyor dedi. Üstelik bizim projenin davet usulü ile yapıldığını söyledi; yaşan, yalan, yalan! Biz bunları söylesek şu anda bize kayyum atanmıştı Sayıştay saçmalıyor deseydik soruşturma üstüne soruşturma yerdik.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑