Güncel

Hürriyet’ten meslektaşlarına anlamlı kutlama mesajı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Mensubu olmaktan gurur duyduğum avukatlık mesleğini icra eden, adaleti tesis etmek ve mesleğin saygınlığını korumak için mücadele eden tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum” dedi

5 Nisan 2021 Saat: 16:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 353 kez okunmuştur

Hürriyet’ten meslektaşlarına anlamlı kutlama mesajı
Hürriyet’ten meslektaşlarına anlamlı kutlama mesajı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Avukatlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak meslektaşlarının gününü tebrik etti. Adaletin en önemli üç sac ayağından biri olan savunmanın temel hak, özgürlük ve adaletin sağlanabilmesi için ne denli önemli olduğunun, savunmanın yegane unsurunun da avukatlar olduğunun altını çizen

Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

DEVLETE GÜVEN İÇİN

 

“Adaletin sağlanamadığı yerde vatandaşların, dolayısıyla toplumun devlete güveni sarsılır. Güvende olduğunu bilmek ve huzur içinde yaşamak isteyen bireyler hak ve özgürlüklerinin savunulmasını, adaletin istisnasız ve kesintisiz uygulanmasını ister ve bekler. Adaletin sağlıklı işlemesi içinse üç önemli unsurundan biri olan savunma mekanizmasının tam manasıyla çalışabilmesi elzemdir. Savunma ise avukatlarımızın misyonudur.

 

TOPLUMUN HUZURU

 

Hak ve özgürlüklerin savunucusu avukatlarımız çağdaş hukuk sisteminin ve demokrasinin ayrılmaz parçasıdır. Vatandaşların birbiriyle, vatandaşların devletle ve hatta devletlerin birbiriyle ilişkilerinin kurallar nezdinde yürümesi için kritik görev yapmakta olan avukatlarımız toplumun huzuru ve güvenliği için adaletin sağlanmasında olmazsa olmazdır. Avukatlık mesleği bir anlamda da yargı bağımsızlığının göstergesidir.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Yargı bağımsızlığının demokrasinin işlevselliğini ve devlete güveni tesis ettiği gerçeğini de göz önünde bulundurursak hukuk devleti olma yolunda avukatların ne kadar kıymetli sorumlulukları olduğunu daha iyi kavrarız. Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığını egemen kılma yolunda hiç durmadan mücadele eden, mensubu olmaktan gurur duyduğum avukatlık mesleğini adaletin sağlanabilmesi için var gücüyle savunan ve saygınlığını koruması için emek veren meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑