Güncel

Hyundai’de yargı süreci neden beklenmiyor?

Hyundai Fabrikası’nda arsa tartışması devam ediyor. Alikahyalı Parlak Ailesi kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri ve fabrikanın test sürüşlerinin yapıldığı alan içerisinde kalan hisseli parseli için metrekaresi 8.000 TL ve her hisse için 100.000

26 Mart 2022 Saat: 11:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 341 kez okunmuştur

Hyundai’de yargı süreci neden beklenmiyor?
Hyundai’de yargı süreci neden beklenmiyor?

PEKİ, NELER YAŞANDI

Hyundai de yaşanan süreçle ilgili bir okurumuzdan kaleme aldığı konuyu sizler için derledik. “2002 yılında parsel sahiplerinin de rızası İle yapılan araç test pisti için mahkeme kayıtlarında da İlhan Parlak’ın buraları için izin verildiğini beyan eden şahitliği plan ve 20 yıldır çalışan araç test pisti yoluna Ali Parlak organizasyonunda eylemlere başlamışlar ve mülkiyet hakkını silah olarak kullanmaya başlandı. Oysa hisseli olan bu parselin tüm hissedarlarının katılımı olmadan bunu yapmaları yasal ve uygun olmadığı halde ve konuyu yargıya taşıdıkları, yargının kal ve yıkım yönünden davayı reddettiği, ecrimisil için bedel belirlemiş olup Parlak Ailesi bunu davayı kazandık diye kamuoyunu bilgilendirdiğini görüyoruz.

KONU YARGI SÜRECİNDE
Oysa bunun kesin karar olmadığı istinaf ve temyiz süreçleri olduğu anlaşılmıştır
Nitekim şirket istinaf başvurusu yapmış daha sonra, Parlak Ailesi’nin icra müracaatından sonra da icra dairesi keşif yaptırarak üç aylık ecrimisil bedeli olan 6.300 TL nakit olarak depo edilmiş ve 7 Mart’tan itibaren üç ay meyil alınmış. Daha sonra icra mahkemesince de temyiz süreci sonuna ve karar kesinleşince kadar süre verilmiştir. Kamuoyunun merak ettiği, Parlak ailesi yasal süreci niye hiçe sayarak bu eylemleri yapmaktadır. Kimlerle bu şekilde hareket etmekte ve ülkemizde 27 yıldır üretim yapan dünya devini tedirgin etmektedir. Türkiye için önemli bir yabancı yatırım olan, yıl 3 milyar dolar ihracatı olan 15 bin kişiye istihdam sağlayan bu kuruluşa neden bu şekilde davranmakta ve milliyeti hakkını silah olarak kullanılmakta.

Yerel mahkemenin aldığı karar istinaf ve temyiz edildikten sonra karar kesinleşecek.
OSB alanı içerisinde kalan ve OSB kanununa göre yönetilen OSB’nin fabrika ile TEM arasında kalan 338 dönüm alan OSB kanuna göre, OSB alanına dahil edildiği ve mahkeme dokümanında da belli iken Ocak 2022 de bu yerler için bakanlıkça kamu yararı kararı alınmış. Ali Parlak ve parlak ailesine bildirilmişken ayrıca kamulaştırma süreci hakkında bilgi verilmiş iken bu eylemlerini Anlamak mümkün değil.
FABRİKA ENGELLENMEK Mİ İSTENİYOR
Ayrıca kanun gereği Kocaeli valiliğine fiyat tespit komisyonu ve uzlaşma komisyonu da kurulmuş, yakında kamulaştırma süreçleri başlatacağını bildikleri halde fabrika önünde her gün eylem yapılıyor. Ülkemize yatırım yapmaya hazırlanan ve bu genişleme alanının işlemlerimin bitmesini bekleyen ve buna göre kapasite artışı yapacak fabrikayı engellemek mi istiyor

HYUNDAİ KOCAELİ’DEN VAZGEÇEBİLİR
Kamuoyu yargı aşamasında olan ve halen metrekare birim fiyatı resmileşmeyen bu alanla ilgili her gün fabrika önünde neden eylem yapıldığın merak ediyor. Öte yandan bu durum devam ederse Hyundai, Kocaeli’deki fabrikasıyla ilgili yatırımlarını gözden geçirmek ve belki de vazgeçmek durumunda kalabilir. Bu eylemler devam ederse ve hatta fabrikayı başka yere taşımayı Bile düşünebilir, 27 yıldır Alikahya’da hayat veren fabrika da bu kararı alırsa ne olacak. Bu kadar işsiz insanı aileye nasıl iş bulacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑